bugün

türkiye de sosyalist devrim olma ihtimali

savunucularının gelişmiş hayal güçlerine hayran olmakla beraber türkiye şartlarında yapılma olasılığı da oldukça yüksek ihtimaldir vesselam.*

bakın candostlar ben sosyalist miyim hayır.

sosyalist düşmanı mıyım hayır.

ama şunu anlayın be yavru kuşlarım. ne dünyada ne de türkiye'de hareretle savunduğunuz devrimin olabilme ihtimali sıfır. anlayın artık bak rakamla da veriyorum.(0)

"ama biz zamanında fatsa'da devrim bayrağını dalgalandırmıştık ya ya" deyip pembe hayallere dalmakla olmaz bu işler. senin bu konuda "son anda karışmasalardı aslında devrimin tam orta mıydı" dediğin şey de sadece kendi çapında iyi niyetli bir temennidir.

sosyalizm her ülkede olduğu gibi türkiye'de siyasal yaşamda kimi zaman artan kimi zaman azalan bir ilgiye mazhar olan ama asla nispi kitlelerce bile savunulmayacak bir akımdır, geldi geçti. şu koca dünyada sosyalist diye halay çektiğin diktatörünün de yakında nalları dikeceği küba'dan başka kim kaldı hadi sorarım sana.

yok kuzey kore dersen faşist, çin ya da venezuella dersen salak derim bak ona göre.

senin haklarını savunuyorum dediğin, ezber sloganlarla "ezen patron, ezilen işçiler" diye yeri göğü inlettiğin emekçiler bu ülkede sağ partilere oy veren en büyük kesim. al aralarından yüzde 10 oy da alem devrim görsün.

bu yüzden cancağızım kardeşlerim her yerde olduğu gibi türkiye'de de siyaset yemeğine renk katan baharatlardan öteye gidemeyeceğinizi artık anlayın, gücünüzü, sınırlarınızı bilin ki ondan sonra mücadeleye başlayın.

amaaan.. 5 yıla kalmaz zaten çoğunuz "evden işe işten eve" kıvamında burjuva toplumunun katışıksız feetleri olup çıkacaksınız niye yoruyorum ki burada kendimi ben.
güncel Önemli Başlıklar