bugün

yılmaz özdil i enter tuşu üzerinden eleştirmek

yılmaz özdil in tek satırı 4 e bölerek yaptığı yazı şişirme eylemi tamamen eleştirilebiliecek bir tutumdur, ki bu zatın

"çekmişti telsizin

mandalını"

gibi bir yazı şablonu kullandığına da gördü bu gözler. kimse bana "çekmişti telsizin" söz öbeğinin ardından "mandalını" kelimesini 4 satır altına iliştiren birine "bu üsluptur" " anlatmak istediğini en kısa yoldan anlatıyor" şeklinde savunamaz. bu tamamen bir yazı şişirme taktiğidir. tamam cümleyi bölmese bi yere kadar adamın tarzı budur, rauf tamer gibi bomboş bir yazardır fakat kitlesi var okuyanı var der geçeriz. fakat bu namzetin yaptığı gibi 3 kelimelik bir cümlenin son kelimesini ilk iki kelimenin 3 satır altına yazmak hiç bir edebi kurala uymaz. böyle de uslup olmaz. adam sizinle resmen dalga geciyor haberiniz yok.

yılmaz özdil denen şahsın yazılarında eleştirilebilecek tek nokta da asla bu değildir. yılmaz özdil denen adam, benim ilkokul 3 sınıfta vasat sınıf öğretmenimden dinlediğim hamasi kemalist-milliyetci masalları hergün bu halka "fikir yazısı" "köşe yazısı" diye anlatmaktadır ve bence, her lise mezunu yılmaz özdil in yazdığı yazıları yazabilir. yılmaz özdilin yazdığı yazılarda taşıdığı ve anlattığı hamasi resmi ideoloji ve milliyetcilik ve içi boş, dogma kemalizm fikir kırıntılarını ondan cok daha iyi bir biçimde savunabilir.

iyi bir köşe yazısı nasıl yazılır öğrenmek için rahmetli üstad halit çapın ve rabbim uzun ömür veresice üstad engin ardıç ın (savunduğu fikirleri göz önünde bulundurmadan, ön yargısız, sadece edebi açıdan) yazılarını okuyunuz.