bugün

kuran da çeliski aramak ve bulmak

aynı başlıkta daha önce de belirttiğim gibi inanlara göre olmayan, inanmayanlara göre olan çelişkilerdir. Allah bize akıl vermiştir bu kısımda yazar kişilerine katılıyorum.

Sorgulama kısmı Allah'ın varlığını, indirdiği kitabın doğruluğunu sorgulamakta denildiği gibi inanan insanlar için gerek olmayan durumdur. inanmayan insanlar kafalarını bu konularla zaten yeterince meşgul ediyorlar.

Sözlüğe geçecek olursak Allah, Peygamber, Din, Kitap ile ilgili başlıkların çoğunun inanç sahibi olmayan insanlar tarafından açıldığı da aşikardır. inanan insanlar -buna ben de dahil olmak üzere- sorgulanacak birşey olmadığı kanısında olduğumuz için bu tarz başlıklar açıp, başlık kirliliği yapmama taraftarıyız. inanan insanlar tarafından Açılan başlıkların geneline baktığınızda, inanç sahibi olmayan insanların açtıkları başlıklara cevap niteliğinde başlıklar olduğu görülecektir.

Diğer bir konu ise inanç sahibi olmayan şahısların kendilerine saygı ve anlayış beklemesi ile ilgili. Yine yeni yeniden açıklamak gerekirse. Olaylar tarafsız gözle incelendiğinde, yapılan eleştirilerin, dozunun eleştiriyi aşıp çamur atma kıvamına geldiğinde inanç sahiplerinin bu konuyla ilgili tepki koymalarıdır. eğer ki sen karşı tarafın inançlarına saygı göstermiyorsan, karşı taraftan saygı beklemekte ayıp olur. Sana taş atana sen ekmek atmak zorunda değilsin. islam dini hoşgörü dini olabilir. Müslüman olabiliriz ama hiçbirimiz peygamber değiliz ve olmayan peygamber sabrımızında zorlanmasından yana değiliz.