bugün

dtp nin obama dan özerklik istemesi

neresinden tutulursa elde kalan. türkiye'de kürt değil, insanlık sorunu var. tarih boyunca da böyle oldu, ne kürtlere yapılanlar sadece onlara özeldi, ne evi, okulu olmayanlar sadece kürtler, ne pkk bomba attığında ölenlerde sadece türkler.

bunu bi tarafa bırakırsak, obama'dan bu konuyla alakalı nasıl bi destek istenebilir, nasıl bir fikir alışverişinde bulunulabilir? üyesi bulunduğun meclisi ve cebinde taşıdığın nufus cüzdanını hiçe saymak bu. al burası senin vatanın diye biz doğar doğmaz verildi o kimlik bize. bu vatanın birer evladı olarak hiçbirimizde gümüş kaşıkla beslenmedik. ama obama'yla demokratik çözüm için fikir alışverişinde bulunmak nedir yahu? niye obama? dönme kıçını bak aslanlar gibi bi memleketin var, kendi seçtiği başbakanını asan, 68 kuşağı diye bi kuşaı çiğ çiğ yemiş, 37 insanı cayır cayır yakmış, hristiyan diye çekmiş vurmuş, insanlık suçu namına yalnız değilsin ki. herkesin bi yollu canını yakmış hükümetler ama bi o kadarda canı yanmış, insan var. ama eğri ama büğrü bi memleketin var. memleketçek fikir alışverişinde bulunalım hepimiz. çocukların okula yürüyerek giderken donarak ölmesi sadece kürt oldukları için değil insan oldukları için koysun herkese. boş işlerle değil, dolu işlerle görelim bi önümüzü. nedir obama? kimdir ? obama'ya gidiyorsun da aynı cüzdanı paylaştıklarını hiçe sayıyorsun.

tarih dersinde okurduk ya, şurası osmanlı dan yardım istedi bizimkilerde atlarına atlayıp gittiler falan. böyle bi şey herhalde, milenyumde jet oluyo bu at. osmanlı'da obama.

beni anlamadın ya ben ona yanıyorum la fa la sol.