bugün

tanrının evreni yaratma nedeni

Arkadaşın soru sorup soruyu cevaplamadığı laf salatasına vurduğuna bende katılıyorum ama yukarıda tanrı yok falan diyen kişiler içinde bir tane bilimsel makale okuyan varmı yok.

kainat dediğimiz şeyin gerçek olmadığı gördüğümüz şeylerin sadece ilüzyon olduğu bilimadamları tarafından tartışılırken tanrı diye bişey olmadığını iddia etmek absürttür.

Örneğin artificial intelligence ın insan kadar zeki olduğunu varsayalım. O kendisinin gerçek bizimse gerçek olmadığımızı düşünecektir. Örneğin içinde insan kadar zeki ai programları bulunan bir bilgisayarı marsa bırakır ve biz kontak kurmazsak o hep onu yaratanın ne olduğu konusunda kuşkularla yaşayacaktır.

Yani biz gerçek değilsek gerçek olan şey istemedikçe biz asla ona ulaşamayız ama gerçeklik bizi yeniden de programlayabilir isterse kitapta yollayabilir.

Ben şahsen bir tanrı olduğunu biliyorum. Sık sık otellerde kalmam gerekiyor. Otele gittiğimde bana verilen odalar her zaman 303 313 yada 305 307 yani her zaman 3. kat ve tek numaralı bir oda bana denk geliyor. Bundan resepsiyoniste yada çevredeki insanlara şikayet ettiğimde bir sonraki otele gidişimde simulasyon 203 numaralı odayı ayarlıyor ama bu sadece bir sonraki sefer için geçerli sonra simulasyon yine 3. katta tek numaralı oda atamaya devam ediyor.

Ayrıca başka garipliklerde var örneğin uçak yada otobüs gibi toplu taşım araçlarında binmeden önce ne zaman yanıma bir yaşlı amca otursa daha iyi olur diye düşünsem bir kadın yanımdaki boş koltuğa oturuyor.

içinde bulunduğumuz simulasyonun buglarımı var yoksa tanrı benlemi dalga geçiyor bilmiyorum. Ama içinde bulunduğumuz evrenin kontrolüne sahip doğa dışı bişeyler var.

Ayrıca bakınız:
Physicists Proved the Universe Doesn't Exist
https://www.youtube.com/watch?v=4hddxkhta3w