bugün

yabancı uyruklu eşten boşanma davası

merak ettiğim durumdur. rus bir hatunla evlenirsek rusyada mı yoksa türkiyede mi boşanabiliyoruz? biri bizi aydınlatsın.
Yabancı Uyruklu Eşten Boşanma Süreci açılacaksa bazı konularda dikkatli olmak gerekir ve bu mevzuların devletler arası bazı hukuksal durumları mevcuttur.

Vatandaş olarak bulunduğunuz ülkeden dava açmak mümkündür ve eşlerin farklı ülkelerden olması boşanma davalarında engel teşkil eden bir durum değildir ve boşanma ile ilgili yetkili mahkemeler işlem görmektedir.

Yabancı Eşten Boşanmak
Ülke dışındaki açılan boşanma davaların kendi ülkendeki değeri hemen teşkil etmez ve yabancı ülkelerin hukuksal ve bazı dış politikaların el verdiği nispette değerlendirmelere tabidir.

Dolayısıyla yurt dışında açılan boşanma davalarında açılan davaların işleyişi bakımından değişikliklerle karşılaşır ve boşanma davalarında yabancı eşe dava açıldığında yurt dışında ise bu dava kendi ülkende de tanıma ve tenfiz davası açmalıdır.

Ancak yurt dışında açılan davanın kesinleşmiş bir dava olması kendi ülkende mahkemeye tenfiz davası açmanı sağlayacaktır.

https://www.cerensumer.av...uklu-esten-bosanma-sureci
güncel Önemli Başlıklar