bugün

kuduz aşısı

kedi tırmalamasında da tetanozun yanında ısrarla yapılan aşı. az da olsa her zaman risk varmış. bir de bu çıktı başıma. milyonda bir risk olsa zaten o da gelip beni bulur çünkü, dedim tamam madem yaptırayım. birkaç soru sordular, bilmediğim sokak kedisi dedim vs. sağlık personeli tekrar diyor ki kedi nerede şu an? belediye otobüsüne binmiş telaşla hemen yetişmeye çalışıyor, konum attım. akbili bitince şöfor otobüsten zorla indirmiş, aksilikler falan.. töbe.
neyse. ilk gün tetanozun yanında kuduz aşısının ilk dozunu yapıyorlar. sonra 3,7,14. gün olarak 4 doz yapılıyor. bazen 5. doz da oluyormuş. sayıları böyleydi herhalde o kısmı tam hatırlayamadım, aşı kartımı nereye koyduğumu da hatırlamadım. aşı kartı da ne garip tabir aslında, bundan sonra veterinere görüneyim gibi.
neyse aşı olurken sıkıntı değil de sonrasında bende ağrı yaptı aşı yerleri epey, yana yatmak mümkün değil. niye böyle oldu anlamadım. çarmıha gerilmiş peder gibi uyuyorum geceleri.
bir de kediyi takibe almak önemliymiş. sokak kedisi için fazla zor bi durum malesef. insan mı bu zaten hepsinin sıfatı aynı, robot resmini mi çizdireyim karakola gidip. kahverengi gözlü, 4-5 kilo civarında, yüz hattı köşeli..
he bir de bu aşı süresince alkol alımı muamma. 3 farklı sağlıkçıya sordum birisi yasak dedi, birisi bir şey olmaz dedi, diğeri de kararsız butonuna bastı. az sonra deneyeceğim, ölürsem editlerim. ölmezsem de böyle kalır zira şov yapmaya gerek yok.