bugün

insanları inancına göre kategorize etmek

son zamanlarda sözlüklerde çokça rastladığım durumdur.

yok efendim uludağ sözlük cemaatçiler ordusuymuş, yok efendim uludağ sözlük ateistlerle doluymuş, itü sözlükte yazan uludağ sözlük yazarları uludağ sözlüğün adminlerini cemaatçilikle suçlamış falan filan.

anlamakta zorluk çektiğim şey aslında çok ufak bir ayrıntı. adama sorarlar sen cemaatçilerin olduğu bir ortamda yazı yazmak istiyorsan, internette bu şekilde envai çeşit site var neden oralarda boy göstermiyorsun diye. aynı şey ateist arkadaşlar için de geçerli. cem yılmaz'ın da dediği gibi adam isterse krem peynire tapar kime ne?

sen burada entryni yaz, girilen entryleri oku, bilgilenebiliyorsan bilgilen, eğlenebiliyorsan eğlen. yok ben siyasi düşüncemin propagandasını yapacağım, inandığım dini yayacağım, en ulu inanış benim inanışım diye dayatmacı şekilde sözlükte entry sıçarsan yanlış yerde yazı yazdığının sana hatırlatılması gerektiği gerçeği ile yüzleşmenin zamanı gelmiş demektir.

konu derin farkındayım ama 1999 yılında ekşi sözlük ilk kurulduğu zamanlar girilen entrylerle şimdilerde girilen entryler arasındaki farkı gördükçe içim kan ağlamakta. bundan iki yıl önce bir konuyu araştırırken danıştığım kaynaklardan en başındakiler internetteki sözlüklerdi. şimdi bir konu araştırırken değil de daha çok kim hangi konuda ne düşünüyor diye sözlükte entry okur oldum sayenizde. yapmayın hatta etmeyin lütfen.