bugün

eski denen türkiye nin özlenmesi

20 li yaşlardaki akp sempatizanı bebelere okutulması gereken yazıdır. 20-30 yaşındaki çocuklar kalkıp "ekmaaa karne ile aliyürdük tüp kuyruklarında bekliyürdük" diyorlar ya canından can gidiyor insanın..

seksenlerin sonlarından beridir aklımız yetiyor her bir şeye çok şükür. tüm doksanları beraberce yaşadık. evet krizler oldu. tıpkı bugünde olduğu gibi. bugünkü krizleri insanlar nedense görmek istemiyorlar. ekonomi çoh eyi yaeaea diye dolaşan ama aslında birkaç bankaya binlerce lira borcu olan ve kirasını dahi ödeyemeyen bir kitle yarattılar. bunlara sorsan akp den öncesi bataklıktı. dışarıdan bakınca develüasyon oldu enflasyon patlayıp duruyordu doğrudur ancak hepimizde bir huzur vardı kardeşim.. yarın ne olacak diye korkmuyordu insanlar çünkü çalışmanın bir değeri vardı kazandığın para bereketli idi. esnaf kültürü vardı mahalle kültürü vardı. aç olana komşusu yemek götürürdü insanlar birbirlerini görünce selamlaşır ayak üstü de olsa sohbet ederlerdi. esnaf veresiye defteri açardı.

bu yeni türkiyede ise afedersin tuvalete s.çmaya gitsen bile siyasetten ve siyasetçilerden kurtulamıyorsun. illa ki bir yerlerden sesleri geliyor. hayatımızın tamamını siyasete boğdular. lig maçlarında bile siyaset ağır basıyor "o"cu takım isen itekleniyorsun "bu"cu takım isen geri çekiliyorsun. kaç çocuk yapacağımıza sigara içip içmeyeceğimize bile tek bir adam karar verir oldu. herkesi birbirine düşman ettiler. akp ciler chp lilerden chp liler akp lilerden nefret ediyorlar. mhp apayrı bir şey hdp yi falan saymıyorum zaten. 2000 lerin başında ciddi manada pkk terör örgütü bitmişti. bak goy goyuna yazmıyorum 2001 de ben askere gittim şehit haberi duymuyorduk bile artık. güneydoğudaki anfibi komando tugayı bile dağıtıldı ihtiyaç kalmadı artık diye. oradaki 2000/3 tertip yani bizim dedelerimiz son birkaç aylarını geçirmek için bizim alaya ve çanakkale geyikli deki bir başka alaya dağıtıldılar. doğuda ( hakkari-şırnak falan düşün ) 15 ayları geçti ve birçoğu bırak çatışmaya girmeyi "taciz atışı" bile görmeden bizim alaya gelmişlerdi. 2002 ve sonrasındaki tablo ise malum. isteyen inkar etsin isteyen kabul etmesin gugıl amcaya basit bir arattırma ile sayılara isteyen ulaşabilir kolayca..