bugün

hdpyle görüşüyoruz çünkü bizim düşmanımız değiller

Temel karamollaoğlu'nun bir sözü.

Akp de düşman değil, chp de düşman değil hdp'ye. Chp milletvekillerinin hdp'lilerle sıkı fıkı olduğu doğru. Canan, sezgin, mahmut tanal vs. Bu durum da içler acısı.

Ama akp, hdp'ye daha fazla kuvvet vermiştir çözüm süreci ile. Pkk'lıların hendekler açmasına müsaade eden bunlardı. Valilere, pkk'lılara dokunmayın diyen bunlardı. Açılımda apo'yu yere göğe sığdıramayan da bunlardı. Teröristler, üniversitelere hep açılım zamanında doluştu.. Apo ile de görüşüldü. Osman öcalan da trt'ye çıkarıldı. Akape bu konuda en suçlusu kesinlikle.

Yüzlerce askerimizi kaybettik açılım yüzünden.. Fırat da şehit oldu. Akape'nin, ergenekon kumpası ile yapıp yapabileceği en büyük ihanet buydu zaten. Partiler, hdp'lilerden oy koparma peşinde bu aralar. Bana göre yanlış bu. Hdp'liler partilerine çok bağlı. Vermezler diğer partilere oy falan.

iktidarın da hdp'yi kapatma gibi bir amacı yok. Hdp'ye aşırı düşman gibi görünüp oy koparıyorlar her seferinde. Bu da tahmin edileceği üzere iktidarın işine geliyor, yalan mı?? Ben kapatılmasını aşırı derecede istiyorum fakat kapatılsa da yine benzeri açılır. Örneğin, bdp ve dtp.. iktidar, hdp'yi ancak sıkıştırabilir fakat kapatmaz. Bunu yapacağını hiiç sanmıyorum.