bugün

krizi fırsata çeviren işverenler

Bize küçükken iyiliğe iyilikle kötülüğe adaletle karşılık vermemiz öğretildi.Ama düzen, Köylü kurnazlığına saflıkla karşılık vermemizi emretti.alıp başımı alnının çatına bir mermi gibi gidesim olan insanlar var. Onlar insan gibi görünüp vampir gibi kan emdikçe benimde yaktikları ateşlerde sıkıntılarla eriyip çelik gibi dövülüp insandan mermiye dönüşesim var.
Bugün 3 saatlik toplantının sonunda bir hıçkırık gibi tutulamayan bir söz döküldü dudaklarımdan. O , 30 sinmiş insan topluluğu 29 a düştü .tek yönlü sayaç çarkı dişlileri parçalarcasına geri sardı.
Ve onlarda seyrettiler rızıklarını verdiklerini sandıkları putun yıkılışını.
Gözlerinin içine gözlerimi bir an olsun kırpmadan bir şarjör dolusu nefret boşalttım.
-neden 3 saattir fikirlerimizi alıyormuş ve bu bizim ortak kararımızmış gibi yapıp kendi aptal dayatmalarınıza ortak akıl süsü veriyorsunuz?
-iyimisin sen!!!
-iyiyim ben.Peki sen neden bu kadar kötüsün?
Bakın geçen hafta yıllarca oyalayıp şartlarını bir türlü iyilestirmediginiz Ali hoca sizi Allah'a havale edip ,bir bebek sahibi olabilmek için gündüz okulda gece takside çalışırken para saymayı birakipta etrafındaki insanlara hiç mi bakmadın. Bölgenin en iyi prestijli okuluyuz derken hiç mi düşünmedin 15 senelik hocayı 3000 liraya çalıştırmanın tutulur yani olmadığını? En prestijli okulsan 3000 TL ya kalitesiz iş yapan bir adam calistiramazsin yada o adamın hakkı 3000 lira değildir. Birde maaşları zamanında düzgün veriyoruz diyorsun? Peki düzgün maaş veriyormusun?
Giderken yorgun ve ümitsiz bir sesle geçinebilmek için işten ayrılıyorum.sizi özleyeceğim dedi. Geçinebilmek için mi işe girilir yoksa geçinebilmek için mi işten çıkılır bunu düşün ?
için ,geçen hafta 800 bin liralık jipinin camı kırılınca mı daha çok yandı yoksa 3000 liraya gecinemiyorum deyip gecinebilmek için işten kalbi kırılarak ayrılan Ali gidince mi ? Kendi ayrıldı diye tazminat vermedigin içinde mutlu ol.bende yokum. Aslında sende yoksun.ama farkında değilsin!
-