bugün

decathlonun eşcinselliği normalleştirmesi

Eşcinsellik, Homoseksüellik yani livata Sadece sodom ve gomore ye (m.ö. 1600 - ürdün / hz. lut kavminin bölgesi) has bir şey değil. Fakat ilk orası. Ardından antik yunanda da görülür eşcinsellik. Özellikle erkekler arasında. Hatta bu konuda felsefecilerin ağa babalarından olan meşhur plato (eflatun M.Ö 427 – M.Ö. 347) nun şu sözü geçer kaynaklarda;

"Eşcinsellik, barbarlar tarafından ve aynen büyük fikirleri kölelerinin öğrenmesi açıkça liderin işine gelmediği için felsefeyi sevmedikleri gibi, eşcinselliğin yaratma eğiliminde olduğu güçlü dostlukların ve ateşli aşkların da liderin işine gelmediği despot hükümetlerin yönetimi altında yaşayan insanlar tarafından ayıp karşılanır".

Yine başka bir kaynakta;

"Nerede eşcinsel ilişkiye girmenin ayıp olduğu kanaati varsa, bunun suçlusu kısmen yasaların kötülüğü, kısmen yöneticilerin despotluğu ve kısmen yönetilenlerin korkaklığıdır…"

işte, Sözde aydınlanma dedikleri batı felsefesinin ve düşünce sisteminin özü ve kaynağı bu. Ahlaksızlığı normalleştirmek istemelerinin temel dinamiği.

Antik yunanda eşcinsellik;

Sokrata platona aristoya haz yaşatan genç erkek öğrencileri..

https://eksisozluk.com/an...nanda-escinsellik--311661

Normal cinselliği bir tabu olarak görüp onu yıkmaya çalışarak yerine eşcinselliği ikame etmeye çalışanlar.. mesela;

Sparta’nın efsanevi yasa koyucusu Lycurgus, koyduğu pek çok yasayla bilinir. Onlardan biri ise şöyledir: ” Kim ki yatağında bir erkek arkadaşı yoktur o iyi vatandaş olamaz ”..

Atinalı devlet adamı Solon'un eşcinselliği düzenleyen pek çok kuralı yürürlüğe koyması ve özgür her erkekle yapılacak her türlü ilişkiye izin vermesi..

Atinalı devlet adamı Demetrius Phalereus un genç ve yakışıklı sevgilisi diogenes ve onu kıskanan genç erkekler

Bithynia (Batı Karadeniz-Marmara) kralı Nikomedes ile genç bir Romalı olan Gaius Julius Caesar arasındaki aşk

Roma imparatoru Hadrian’ın Eşcinsel Sevgilisi Antinous

Antik Roma’nın Transseksüel Kabul Edilen imparatoru Elagabalus

https://arkeofili.com/ant...nsellik-algisina-7-ornek/

Daha neler neler. işte bize yutturmaya çalıştıkları, yere göğe sığdıramadıkları antik yunan medeniyeti. Tamamen ibnelik üzerine kurulu. E tabi hal böyleyken decathlonun da atalarının izinden gitmesi normal.