bugün

aynı evi paylaşan kız ve erkek öğrenci

valla bir zamanlar yaşamıştım bu hadiseyi. aynı evde iki kız iki erkek kalıyorduk. diğer erkek benim çok yakın arkadaşımdı. kızlardan birisi onun sevgilisiydi. diğeri de sevgilisinin arkadaşıydı.

arkadaşlarım başta gazlıyorlardı beni "diğer hatun da sana düşer ehi kehi" diyorlardı. kız gerçekten güzeldi ama olay hiç de öyle gelişmedi. zaten benim öyle bir niyetim yoktu, onun da yoktu hatta. aynı evde yaşayan insanlardık alt tarafı. daha önce erkek arkadaşlarla nasıl aynı evde kalıyorsam kızlarla da öyle kaldım yani.

olayın güzel tarafları var. mesela bulaşık ve yemek problemi olmuyordu hiç. kızlar hallediyorlardı bunları. ev alışverişi ve dışarıyla olan işleri ise biz yapıyorduk. bir tek temizlik ortaktı.

ama bunun dışında olaylar da var. evde atletle gezemiyorsun doğal olarak. hareketine tavrına dikkat ediyorsun biraz. sorumluluk sahibi olup başkalarını da düşünerek davranmak zorunda kalıyorsun.

tam 5 ay bu şekilde kaldım ben. gördüm ki istedikten sonra gayet güzel kalınabiliyor kız erkek beraber. yeter ki insan nerede olduğunun ve nasıl davranması gerektiğinin farkında olsun. bir de yanındaki insanların yaşantısına saygı göstermen gerekiyor ki, heralde en önemli kazanım bu oluyor.