bugün

ibrahim kaypakkaya

görüşleri bilimsel sosyalist çevrelerde yüzlerce makale ile tartışılan, kısacık ömründe türkiye sol hareketine yön verecek tezler yazıp sonunun ölüm olduğunu bilerek davası uğrunda ser verip sır vermeyen bir önderdir.

kurmuş olduğu silahlı örgüt zamanında ayrılıkçı kürdistan işçi partisi ile çatışmış olmasına rağmen günümüzde kaypakkaya çizgisinden ayrılmış ve kürdistan işçi partisinin başını çektiği ortadoğuda amerikan yanlısı kürdistan şiarı doğrultusuna yerleşmiştir bölgedeki birçok silahlı örgütle birlikte.

kavgalı olduğu, görüşleri birbirine tamamen zıt olduğu ve siyasi alanda en sert mücadeleyi yürüttüğü deniz gezmiş gibi liderlerinin yerini bildiği halde söylemeyerek, ağzından tek bilgi çıkmadan işkenceler içinde can vererek dik duruşunu ve devrimci kimliğini son nefesine dek korumuştur.

bir zamanlar aynı partide bulunduğu, bugünse tamamen bu düşüncelerinden sapmış, seksenlerde darbe olduktan sonra yoldaşlarını ihbar etmiş dönek doğu perinçek bu adamın tırnağı dahi olamaz.

aynı perinçek geçtiğimiz günlerde büyük ortadoğu projesi eşbaşkanı için ''aynı gemideyiz'' açıklaması yapmış, yıllardır faşizan ve gerici iktidara çanak tutmuş, destek olmuştur.

politik alanda kimin solu temsil ettiğine, kimin devrimciliği bir görev haline getirdiğine bir de böyle bakın.

ve kaypakkayayı;

bugünse düşüncesi uğruna genç yaşında acı dolu bir bölümle can vermiş bu yiğidi, günümüz apolitik veya düzen yanlısı yaşıtları; oturduğu yerden, yazdığı tezleri anlayacak kadar bile sınıf bilinci, genel kültürü olmamasına rağmen sert biçimde eleştirmektedir.
güncel Önemli Başlıklar