bugün

ursula k le guin

fantastik, bilim kurgu yazarı.

bu gece itibariyle bu dünyadan ayrıldı, arkasında çok nitelikli eserler ve fikirler bıraktı, çok insanın hayatına dokundu, onunla tanıştıktan sonra farkında olmadan değişir insan, bir düşüncesi, bir davranışı değişir, değiştirir le guin.

devrimin, iyiliğin, güzelliğin, iyilik için edilecek mücadelenin bireyde başlayacağını savunmuştur, ben le guin'den hep önce kendimi değiştirmem gerektiğini öğrendim, güzel bir toplum için önce benim güzelleşmem gerekmekteydi. bu bireysel mücadeleye verdiği önem ve mülksüzler kitabıyla "anarşist" olarak da nitelendirilebilir le guin fakat kendisi anarşizmi sadece daha heyecanlandırıcı bulduğunu ifade etmiştir, etiketler üstüdür le guin.

kapitalizm karşıtıydı her şeyden önce, bize ne yazmamız gerektiğini yayınevi sermayedarları söylememeli diyordu, en son ödül konuşmasında da şu etkili cümleleri kurdu;

"kapitalizm yenilmez sanıyoruz, kralların iktidarı için de böyle sanıyorduk, her türlü insan iktidarına karşı insanlar tarafından direnilebilir ve bu iktidar değişebilir, direniş ve değişim çoğu defa sanatta başlar."

huzur içinde uyu güzel insan.