bugün

bir insan neden atatürk e düşmanlık yapar

küfür edilmedigi için küfür etmeden yazacagım.
kimsenin atatürke düşmanlık ettigi falan yok, atatürkle kimsenini bir sorunu yok. ha eleştiriyoruz ama atatürk degil derdimiz.

soru güzel neden düşmanlık yapıyorsunuz düşmanlık yapmıyoruz da neden sevmiyoruz olarak algılayalım bunu.

pragmatist davranmak gerekirse bizi kurtaracak olan şeyin atatürkün düşünceleir olduguna inanmadıgımız için sevmiyor veya eleştiriyoruz..

yani bugün bir kemalistin güneydogu anadoluda sempati bulabilmesi mümkün degil. alınan oylar ortada. e bakıyorsun arap cografyasına kemalistlere tahammülleri yok.

aynı şekilde kemalistlerin araplara.

e hal böyleyken bu cografyada güçlü olabilmek için atatürkün fikirlerine degilde karşıt fikirlere yöneliyoruz osmanlıcılık gibi vs gibi.

deniyor ki padişahlar re rö rö oglancıydı falan filan dogru oglancı olan var ama biz onların kendisine degil devletlerinin ideolojisine hayranız.

kurtarıcı budur diyoruz..

şimdi izmir ve trakya hatta eskişehir istanbul olarak bir ülke olun ayrı bir ülke ku run yani avrupa birligi yine sizi yanına almaz..

sap gibi ortada kalırsınız..

ama ab'nin boyundurugu altından kurtuldugumuz anda aynı şekilde abd'nin rahatlıkla doguda türk olsun arap olsun bu tür ülkelerle birlikte ab benzeri bir birlik falan kurabiliriz..

onların bize bizlerin onlara tahammülleri ve sevgileri var, ama sizlere karşı sevgi ve sempatiyle bakan kimse yok.

yani kendi ülkenizde bile bazı yerlerde yoksunuz yüzde 1 bile degilsiniz..

hal böyleyken hayranlık güderek nasıl kapsayıcı olabiliriz siz söyleyin.