bugün

turizm sektörü

Bu sene 2016'yı mumla aratacakmış.

Bir ara yandaş medyaya gözüm takılmıştı onlara göre Türkiye 2017'de Paris'i. New York'u, Maldivler'i geride bırakacak düzeyde turist akınına uğrayacaktı; öyle bir ballandırdılar, öyle bir pembe tablo çizdiler ki sanırsınız diğer ülkelerin tur operatörleri de işlerini bırakıp türkiye'ye turist olarak akın edecekler. Siz deyin 30 ben diyeyim 50 milyon insan Türkiye'ye akacak.

Bugün Turizm Gazetesi editörü gerçekleri olan çıplaklığıyla anlattı. Durum Akdeniz ve Ege denizleri için sıçtın mavisi görünümünde. Yaptığımız külhanbeyliklerinin karşılığını alıyoruz: Bu sene Avrupa'dan gelen turist sayısında 5 milyon düşüş olacak. Kasımdaki erken rezervasyonlar iptal. Tabi bizim bu salaklığımızı ispanya, italya, Yunanistan hatta kıçı kırık Arnavutluk bile iyi değerlendirmiş. Adamların tesisleri ekime kadar dolu.

Son dakika turisti diye bir şey varmış (benim gibi iki ayağını bir pabuca sokmayı başaranlardan bahsediyor galiba) onları da kaçırmışız; zira yine ah o yunanistan yok mu o yunanistan ile ispanya ve hatta hatta ve portekiz erken davranıp her şeyi kapmışlar.

Bizler ise bize türlü naz yapan, domates ithalatındaki yasağı hala kaldırmayan, hala Türk vatandaşına vize uygulayan, ucuzcu beleşçi kavgacı ruslara bel bağlamışız. Geçen sene 700 bin rus gelmiş, bu sene rakam 2.5 milyon gibi bekleniyor, Avrupalı turist kaybının yarısı bile değil. Zengin Ruslar da maldivlere miamiye gidiyorlar; bize ise lada samara sahibi marangozlar, ilkokul öğretmenleri kalıyor.

AKPye oy yağdıran Antalya halkına selamlar bu arada.