bugün

1 ocak 2017 ortaköy gece kulübü saldırısı

mekan seçimi de hayli ilginç saldırıdır.

eğlence mekanı olduğu için ülkede "al işte içki içenler eğleniyor, allahuekber diyenler öldürüyor" , kahrolsun islam vs. o kadar şehit varken içki içerseniz hıristiyan kutlaması yaparsanız sonunuz böyle olurcuları ortaya çıkaracak bir saldırı, zaman, mekanlama. sözlüğe bakarsanız çoktan benzer yorumlar görürsünüz bile.

onun dışında birçok yabancının bulunduğu bir mekan olması açısından "türkiye'ye gelinmez" algısını güçlendirecek bir saldırı.

diğer yandan yine futbolcuların, ünlülerin de uğrak mekanı. ayrıca eğlence mekanları açısından da sembolik bir yer. yani artık kalabalık avm korkusunun yanında eğlenme korkusu da olacak. bir başlığımda dediğim gibi teröristler "2016 gidiyor ama terör 2016 ile beraber gitmiyor, 2017de de sizinleyiz, size eğlenmek, gülmek yok" mesajı verdi.

yaralılara şifa, ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. evet mesaj başarılı ve gerçekçi arkadaşlar, 2017'de de zor günler bekliyor. ama siz de ayrışarak terörü amacına ulaştırmayın. kin gütmeyin. ötekileştirmeyin.