bugün

hbbia nın moderasyon tarafından korunması

direk yok böyle bir şey yazsam bu yazarlar ve okuyucu kitlesi tarafından yeterli görülmeyeceğinden mütevellit açıklama yapmak, en azından ufak da olsa bir savunma amacıyla yazma gereği duydum.

tabii ki ülkenin kurucu değerlerine, karşıt görüş olarak benimsediği konulara küfür, hakaret içeren yazı sahipleri bildiğiniz gibi bu mecralarda çok. bunlar moderasyonun uğraşamayacağı kadar büyük çoğunlukta ve hepsine her an, müdahale edilemiyor. o sebepten bu hakaretleri kısa bir süre de olsa (moderatör ve o editörler mi bilmiyorum müdahale edene dek) görüyorsunuz.

söylemek istediğim benim kişilerin yaptığı şekilde az önce bahsettiğim gibi ülkenin kurucusuna(atatürk) dini değerlerine, manevi değerlerine herhangi bir saldırım da olmaz. diyelim ki oldu böyle bir şey, hepimiz insan evladıyız bazılarınız her ne kadar benim o.pu evladı olduğumu söylese de itibar etmiyorum. her neyse böyle bir şey harf hatası ile dahi olmaz, olursa da bunun cezasını zaten hem vicdanen, hem de moderatörlerin uygulayacağı şekilde kendi kendime keserim.

tarz ve düşünce yapısı, yazılar, konular sizin istediğiniz şekilde ilerlemediği an linç kültürünün bir temsilcisi olmaktan vazgeçmelisiniz. özetle söyleyeyim; herhangi bir konumda ve yazımda ulu önder mustafa kemal atatürk başta olmak üzere herhangi bir manevi ve laf söylenemez olan değere hakaret içeren tek bir yazım dahi yoktur. kaldı ki değil benim, bu dünya üzerinde bir kimliğe sahip olmuş herhangi birisinin atatürk'ü ağzına, kelimelerine hakaretle almaya hakkı yoktur.

fakat çaylaklık gibi cezaları almadığım da çok çok yanlıştır. çünkü 6 yılda 40 kere en az ceza almış, cezamı çekmişimdir ki bunlar anlatmak istediğim gibi hakaret içeren tek bir kelime dahi barındırmamıştır. evet çaylak olmuyorum, çünkü herhangi bir suç teşkili yok ortada. o yüzden ceza almayışımın sebebi korunmak, kollanmak gibi biat kültürü eseri değil, nerede duracağımı bildiğimden kaynaklıdır.
güncel Önemli Başlıklar