bugün

paranın saltanatı varsa halkın tkp si var

anlaşılamadığını anladığımız slogandır. öncelikle az önce konur'dan geliyorum böyle bir slogan duymadım, hatta bugün birkaç kez geçtim hiç duymadım. yarın bir kulak-burun-boğazcıya gideyim bari.

"paranın saltanatı varsa halkın tkp'si var." bu tümce paranın saltanatı olduğunu zaten kabul eder, yenilemeye gerek yok. ama bu slogan sermayenin saltanatı karşısında ezilen, emeği sömürülen "halkın yanında duruştur."

"yarın-öbür gün parası olan tkp'yi tanımaz" görüşü bu slogandan nasıl çıktı bilmiyorum ama bu insanlar beş parasız ki emekçilerle birlikte kitlesel 1 mayıs için türkiye'nin dört bir yanından taksim'e gidiyorlar. az değil saatlerini istanbul'da geçiriyorlar, yol parası var şu parası bu parası... ama onlar fakir olduklarından, sabahın altısında tazyikli su ve gaz bombasına maruz bırakılan emekçilerin yanına gidiyorlar, bayramı kutlamaya, milyonlarca lira harcayarak. sonuç olarak, yarın-öbür gün parası olan tkp'yi tanır, davasına bağlı bir kişi her zaman tkp'li, düşünce ve eylem insanıdır.* çünkü; "bitmedi daha, sürüyor o kavga ve sürecek; yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek." bu arada robin hood'la konuştum haberler iyi.
güncel Önemli Başlıklar