bugün

nedir lan bu anket takintisi

*
yazarlığımın başladığı süre zarfında hep akılmdan geçirdiğim soru. sorunun gelişme aşaması gayet kolay ve açıklanabilirdir.
- bir başlık açılır.
- anket niteliğindedir ya da değildir. yazardan yazara değişir belki bu başlığın konusu.
- yazar belki bilerek açmıştır bu başlığı , anket olsun diye , belki de bir tanım yapıp bırakmıştır , anket açma gibi bir amacı yoktur.
- anket lan bu demekten sorumlu yazarımız damlar. entrylerinin yarısında oldugu gibi , buna aynı bkz yi vermiştir. görevini yerine getirmiştir.
- sonra başlar bir anket? anket değil? tartışması..uzayıp gider...

şimdi sorulması gereken sorular vardır. her gelenin tanım yazamayacağı , bazen örnekler üzerinde açıklanması gereken başlıklar da olmaktadır sözlükte. bazıları örnek verir tanım sayılır , bazıları örnek verir anketör sayılır. olay gittikçe çetrefilleşir. anket manket bırakın bunları yeterdir. sabah aynı tartışma , akşam gel yine aynı tartışma... papaz her gün aynı pilavı yemez...

anket tespitçisi yazarlara verilecek tavsiye , anket diye gördüğünüz başlığa entry girmeyin , tepkinizi gösterindir. o kişiye vereceğiniz en güzel ve yerinde tepki budur. siz bunu yaptıgınızda , anket dediğiniz , böyle nitelendirdiğiniz zihniyet emin olun kaybolacaktır. sizin her başlığa anket lan bu diye entry girip , kendiniz adına yarattıgınız antipati ise artık oluşmayacaktır.. gına geldi artıktır...