bugün

bölerek içki satışının yasaklanması

çok zaman oldu hayal meyal kaf dağinin arkasinda kalan zamanlarda halıcıoglu çıksalın mahallesinde ahalinin sakallı dedikleri bir tekel bayisi vardi. bu kişi 70'lik rakıyı 35'lik şiselere böler öyle satardi.

öyle ya o vakitler şimdinin enflasyondan arinmiş rakami 10 lirasiyla 35'lik 17,5 lirasi ile 70'lik alirdin lıkır lıkır icerdin.

bu uyanık bak bölüştürerek beherde 1,75'lik bir avantaj sağlardı kendine. rakısı temizdi. hilesi hurdasi yoktu. zaten o da ahaliye bozuk mal hele ki içenlere sahte kakalayacak bir tıynıyette bir adam değildi. tersine yaz tahtaya al haftayaciliğin sasmaz temsilcisiydi.

cok seneler gecti günlerden bir gün rami dördüncü yeni yolun orda sahte rakıdan bir grup ahali gümbürdedi.

o vakitler 35'lik ile 70'lik arasindaki fark pergeli iyice acildi. üstüne üstlük türkiye'nin ezberlerini bozan ekonomik kriz - bence olmasi gerektiği için oldu- sidik zoruyla giden carklarin bozulmasina sebebiyet verdi. kendine çeki düzen verenler ayakta kaldi veremeyenler ise şapa oturdu. yani isizn anlayacağiniz bolluk dönemini hep var olacağini varsayanlar yok oldular. iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. bunlarin gercek anlamda objektif yargilanmasi anca ve anca 10 15 sene verilebilir kanaatindeyim.

şimdi gelelim zurnanin zirt dediği yere büfelerde, tekel bayilerinde elbette bu tip satis olmamasi gerekir.

hele ki kicikirik marmara sarabi 10 kaat değerinde oldugundan ahali sidik içmek zorunda kaliyor. yahut ne idüğü belirsiz seyler içiyor. kusura bakmayin ama gress yaği tekel cin bile şimdilerde hamidiye suyu yerine gecti yafu.

ben barlarda ve benzeri yerlerde bu uygulamanın olacağini zannetmiyorum.

zaten nefes alma alanları gitgide daralan gerim gerinen insanımız üstüne 'auwww avrupali oluyoruz sigarayi yasaklıyalım' diyenlerin şakşakları ile daralan alanı kaduklesecektir.

siz bir bara gittiğinizde birali suya 5 kaat vermekten bıkmadiniz mi? siseline ise 8 kaat vermesine?

niçin iç rahatliyla bir kokteyl içemiyoruz? 5cl viskiye uc buz atacağina, 7 buz atip koklatan kurnazlara karsi tek buz sek olsun metaforu yasiyoruz zati.

valla bu konu cin gibi cok buz yer.

dükkanlarda aciğa karsiyiz elbette.

ama barlarda bunu uygularsalar elbette hükümet sasirma sabrimizi tasirma deriz.

merak etmeyin kacakliği hoplatacaği için pirinc tuccari keltos kemal vergi alamadiği için küplere binmemek için elbette barlari devre disina cikartacaktir.

valla siz de uyanık olun şekerim, ucuz mısır olsun kıcımda patlasn diyerekten biralı su içmeyin. biraz kıyın paraya düzgün yerler secin yahu.

ya da bir şiseyi paylasabileceğiniz yarenlik edecek ahbabiniz olsun.

tsm-rakı-balik üclemsinin en bayık bayaği versiyonuna takılmadan.

bendeniz şimdi iskocyadaki satomun mahseninden ev yapımı bourbon'ın tadını cikarticam. adios sizlere...