bugün

bölerek içki satışının yasaklanması

tanim niyetine: icki raconundan habersiz hukumetin cikarmaya calistigi kanundur. *
yasama, kanun koyma isi ciddi bir is. suc, bu yetkiyi boyle hayata bakisi belli sinirlar dahilinde olan insanlara verende. adamlar hayatlarinda agizlarina icki koymamislar, onlar icin butun mesrubat cay, salgam suyu, gazoz, portakal suyu ve kola gibi iceceklerden ibaret. dolayisiyla icki, meyhane, sarap ve bunlarin icimiyle alakali racondan haberleri yok. hatta belki coca cola bile icmiyorlar, yahudi sermayesi diye.

simdi sen tutar yetkiyi boyle adamlara verirsen olacagi budur. kadroya bak: bulent arinc, abdulkadir aksu, dengir mir mehmet firat... bu adamlar ne bilsinler icki icmenin oyle elini havaya kaldirip "iki cay, biri acik" isareti yapmakla olmayacagini. burada ciddi bir muhalefet eksikligi de ayri bir konu. bu kanun meclise geldiginde en azindan kamer genc -ki bilir boyle mevzulari- cikip itiraz etmeli ve bu cahil hukumete yol yordam ogretmeli. ama o'nu da gecen fena doveceklerdi o yuzden ses cikarmayabilir. geriye kaliyor chp ve mhp. ikisinde de vardir bu isin raconunu bilen insanlar. gerci hukumet, sirf chp istemiyor diye bu sefer de tutar inadina cikarir yasayi ama isin icine mhp girerse belki cozulur mevzu.

diger bir alternatif, hukumetin akillilik edip meseleyi ehline sormasi. burada benim aklima gelen iki isim var: biri aziz ustel, digeri ertugrul ozkok. bu adamlar bu isin uzmanidir. derlerse ki boyle olmaz, hukumet geri adam atar. aksi halde artik meyhane ve ickili mekanlarin onunde, sirtinda kufeyle dolasan adamlardan olusan yeni bir meslek ortaya cikar. gerci bu istihdam yaratma acisindan iyi bir gelisme ama halk sagligi tehdit altina giriyor bu seferde.

burada aklima gelen bir sey daha var: acaba bu iste kemal unakitan'in parmagi var mi? adam belki de sise isine girdi, parayi vuracak yeni bir alan olusturmaya calisiyor. ne alaka demeyin! simdi diyelim ki kanun cikti. mecburen ureticiler siseyi tek kisilik boyutlara cekecekler. dolayisiyla bol miktarda sise ihtiyaci belirecek. peki bu yogun talebi kim karsilayacak!!? tabi ki kemal unakitan! sergen de gitmis zaten eskisehirden.

turk halkindan askima destek bekliyorum!