bugün

türk futbolu

acınası haldedir. böyle turnuvalarda kabak gibi belli oluyor. senin takımında vasat futboluyla yere göğe koyamadığın futbolcu çıkıyor euro 2016'da uluslararası bir maça ne bok olduğu da ortaya çıkıyor. ne de olsa kendi takımında pohpohlandığı için kendini de geliştirmiyor. hepsi ama hepsi tekdüze oynuyor ya rezalet ötesi. ligin kalitesini artıran acı ama gerçek yabancı futbolcular. iş milli takıma gelince kalite kalmıyor tabi ortada.

arda turan; nerdeyse 10 senedir arda'yı izliyoruz. düşünüyorum hala benim göremediğim neyi gördü bu insanlar da star yarattı. her maçı izlediğimde bu mu lan star bunun aynısını olcan adın yapıyor diyorum ama adamı barcelona alıyor. barcelona'nın scout ekibinden iyi futbol bildiğimi iddia etmiyorum sadece merak ediyorum. bu adam oynadığı takımlarda ne yaptı allah aşkına özel mesajla falan biri gelsin şunu şunu yaptı desin.

oğuzhan özyakup; oyun görüşü sıfır, ayağına hakim değil, uzun paslar rezalet, geriye pasları çok güzel allah için. maalesef beşiktaşlıların yarattığı balon. kötü demiyorum ancak milli takım futbolcusu olamaz.

hakan balta; mehmet topal mevkisi gereği stoper oynayabilir iyi de kıvırabilir ama hakan sol stoperde çok sırıtıyor hiç güven vermiyor. galatasaray'da bunu yedirebilirsin arkanda muslera var ama milli takımda yemez. boyu uzun hava topu alır kafa atar bir şeyler yapar diyorsun onu da yapamıyor. 10 maçta bir çizgiden top çıkaracak da kahraman olacak. yok babam yok.

volkan babacan; milli takımda en sırıtan arkadaş bu sanırım. yetenek zaten sınırlı. ancak sen her topa armut gibi bakarsan 3 de yeriz 10 da yeriz. önünde iki tane kırma stoper var zaten. onlar birbiriyle anlaşamıyor sen güven vermeyi bırak gelen geçene bakıyorsun. vurduğun kale vuruşları bizim oyunculara ulaşmıyor. beleşe geldin milli takıma ekmeğini yiyorsun.

volkan şen; futbolun katili. kanadı iyi kullanıyor adam geçiyor diye alıyorlar milli takıma güya. lan balonun allahı bu adam ya. bir tane adam geçiyor ikinciyi geçemiyor. ya kaptırıyor, ya ayağına dolanıyor. geçerse de son şutlar berbat zaten. böyle alakasız şutlar olamaz. bencillik göbek adı. illa kendi oynayacak, tek kahraman o olacak ama 30 yaşına geldiği kahraman olduğu maç 1 tane ya vardır ya yoktur. o da fenerbahçe beşiktaş maçı.

cenk tosun; yine beşiktaşlı abartması futbolcu. milli takımda kalitesizliği belli oluyor. ileri top taşıyamaz, şutlar zayıf, dribbling yok, sırtı dönük oynayamaz. topu alıyor ezip bırakıyor.

ozan tufan; genç diye oynatıldığını düşünüyorum. selçuk şahin'den kalıp dışında bir tek farkını söyleyin. şutlar çok kötü, pas hataları gırla, yan pas yapmak için bir adama milyonlar verdiğimiz yetmiyor bir de milli takımda izliyoruz.

takımcılık ya da adamcılık olduğu sürece bir yere gelemeyiz. sezonu kötü geçirmiş bir adam fatih terim torpiliyle girebiliyor ya da bu adam şampiyon takımın oyuncusu vardır herhalde bir hikmeti diye takıma alınabiliyor. sen teknik direktörsen yüz binlerce lirayı hesabında görüyorsan titizlikle çalışacaksın adam kayırmayacaksın. hakkı olana hakkını teslim edeceksin. işte böyle madara olursun.

savaş değil bu allah ne verdiyse diyip oynayacaksın. futbol ulan bu. hiç bir sistemin yok, oyun şablonun yok. şurda standart futbol yorumu yapan herhangi bir taraftarı getir daha iyi oynatır yemin ederim. en azından tff'den çıkan teknik direktör maaşından yırtmış olursun.
güncel Önemli Başlıklar