bugün

uzmanlığı olmayan konuda bakan olmak

Tabi haksiz bir tespit degil ancak daha onemli bi sikintisi var bu ulkenin.

Bakanlar, basbakanlar, belediye baskanlari degisir. Hem de bakmayin bu doneme, ulke tarihinin cok buyuk bolumunda bu insanlar dort bes senede bir degisir.

Değişmeyen, degismemesi gereken merkezdeki ve tasradaki burokratlardir. Hem merkezi yonetim icin hem de yerel idareler icin bu boyledir.

Soz gelimi sen yetkin adamlarin arasindan, liyakat usulune göre, gelisime musait, vatanini seven, elbette her zeki ve farkinda adam gibi bir ideolojiye sahip ancak gorevini yaparken bunu kararlarina yansitmayan, adil birkac adama yatırım yaparsin ulke olarak. Sonra bu adami, atiyorum milli egitim bakanligina mustesar yaparsin. Eğitim sisteminin planlanmasini ve sonrasinda bu uygulanmasini bu adamlara birakirsin. Bakanlar elbette icraat yapar ama bu temel egitim politikani bes yılda bir kokten degistirecek manyaklikta olmaz. Eger boyle bir devlet yonetme felsefen varsa, milli egitim bakanligina uzun yol soforunu ya da milli savunma bakanligina avukati getirsen cok da bi zarari olmaz.

Ama ger donem bes yillik kalkinma plani hazirlayip ucuncu ayda planin bin bes yuz mil ötesine gitmeyi basaran hukumetlerden yani bizlerden bahsediyoruz.

Ozetle on yillardir neresinden baksan elinde kaliyor devletin yonetilme bicimi.

Uzgunum ama bu hukumetlerin degil bizlerin yasam bicimi.