bugün

çocukluk anıları

bunu buraya yazmak istedim. ara sıra dönüp okurum diye. özümü hatırlar, neden bir plaza insanı olmayı reddettiğimi daha iyi anlarım. içimizdeki samimiyete dönmek ona sarılmak gerektiğini düşünüyorum. varsın kokoş olmayalım. biz olalım. hissetiğimiz gibi. ağız dolusu gülelim. yeri geldiğinde mütevazi olalım. sıcak sobada pişen yemeğin verdiği huzur gibi yaşayalım.
cc bilmem kim yokmuş, toplantılar, fiyatlar, projeler, eksikler, egolar, trafik, gece yalnızlıkları, beyaz yaka, kredi, ev, araba yok çocuğun okulu vs vs .... ve boşa giden bir hayat.
gitmek istiyor herkes, kaçmak bir sahil kasabasına ama yarın sabah yine herkes o mutsuz surat ifadesiyle beliriyor kapıda. herkes janti giyinmiş ama sevgisiz.

bu sabah bir türk sanat müziği şarkısı çaldı radyoda, beni alıp götürdü uzaklara.
ben o zamanlar en çok 4 yaşında olayım. koca ninem vardı. dişleri yoktu, yüzü buruşmuş ve elleri yamulmuş çalışmaktan. ama kalbi beni seviyordu o kadar net hissediyordum.
sokağa oynamaya çıkardık o da bir kenarda bizi izlerdi. yorulunca gider gucağına otururdum şalvarı salıncak oluverirdi bir anda benim için. sarılırdık oyle. gözlerim doluyor..
evi ekmek ve sıcak pişmiş yemek kokardı. arkada kileri vardı. dünyanın bütün mutfak gereçleri orada olduğunu düşünüyordum o zaman.
ama en çok hatıramda kalan onun türk sanat müziği çalan eski radyosu ve namaz kılması.
o şarkılar bizi alıp götürürdü, 90 yaşında bir nine ve 4 yaşında bir çocuğun saatlerce oturup o nameleri dinlemesi kadar keyifli bir şey yoktu. ben evde yoksam kesin kocaninedeyimdir, herkes bilirdi.
ama bizim ne kadar keyifli zaman geçirdiğimizi kimse bilmezdi.
namaz kılardı o kadar mistik gelirdi ki bana o ritual, onu izlerdim, benim için maneviyatı en yüksek insandı, kopardı o anda dünyadan.
gelirdim namaza durmuş olurdu, yanıbaşına usulca dururdum selam verince biteceğini biliyordum sadece.
kocaninem ben seni ne kocaman ozledim. öpünce elmacık kemiklerin batardı suratıma o geldi aklıma. içten sevilmeyi, müzik dinlemeyi ve içten ibadet etmeyi sen bana sevdirdin.
belki bir yerde bu hisslerimi sen de paylaşıyorsun şu anda.. belki beni öpüyorsun gizli gizli şimdi. seni seviyorum. seni çok seviyorum unutma. unutmadım seni.

bir o gün yaşadıklarımız ve hissetiklerimiz bir de bu gün..
güncel Önemli Başlıklar