bugün

itü odtü karşılaştırması

Genellikle her iki okulda da aynı şartlarda bulunmamış kişilerin yaptığı subjektif değerlendirmelerdir.

Sidik yarışı havasında atışmalarla geçer. isterseniz konuyu başka yerlere de çekebilirsiniz. iTÜ'nün mevcut rektörü nispeten ılımlı bir portre çizerken odtü rektörü laikçiliğin bayraktarlığına savunmuş olup gelecek seçimlerde muhtemel chp milletvekili aday adayıdır.

iTÜ'lü bir mühendisim. Ülkemde verilmekte olan en iyi mühendislik eğitimini aldım. Daha sonra yurtdışında devam ettiğim üniversitelerle akademik kalite noktasında alacak kıyaslayınca daha çok yolumuz olduğunu tecrübe ettim. Üniversitelerin bilim üretmek yerine 1930'lu yıllardan kalma modası geçmiş sloganları öğrencilerin kafalarına çakmakla uğraşmasından son derece rahatsızım. üniversiteler çağdaaaaaaaaaşşşşş, demoooookraaaaaaaaaatttttttt, laiiiiiiiiiiiiikkkkkkk bireyler yetiştirmez. alanında bilimsel donanıma sahip ve belli bir yetkinliğe ulaşmış bireyler yetiştirir. bireylerin düşüncelerini şekillendirmeye kalkmaz. bunu yapmaya kalktığı sürece de o kurumlar gerçek irer üniversite olamaz. mesleki yüksek öğrenim veren merkezler olarak kalır.

illa bir şey tartışılacaksa bu konu tartışılmalıdır. Ortaköy'de boğaza nazır çay içmenin mi, Kızılay’da öğrenci kafelerine arkadaşlarla geyik yapmanın mı daha iyi olduğu değil.