bugün

milliyetcilik boluculuktur

neyi böldüğü ve bu bölüşün doğru mu yanlış mı, haklı mı haksız mı olduğu, hangi milliyetçiliğin bunu yaptığı vb. bir çok alan boş bırakılarak hepsi bir kaba sığdırılmış önerme.

"teşkilatlanma ve kuruluş halinde bulunan her millet, mevcut şartlara ve hedef alınan gayeye göre, milleti tarif etmiştir; mesela almanlar ve slavlar ırk ve dili -yani tarihi mecburiyeti-, fransızlar arzu ve iradeyi -yani ferdi hürriyeti-, italyanlar arazi ve dili -yani coğrafi ve tarihi mecburiyeti-, milletin meydana gelişinde ve devamında en esaslı etken olarak almışlardır." (yusuf akçura - türkçülük, türkçülüğün tarihi gelişimi, s26-27)

şimdi kuzum hangi milletin milliyetçiliği bölücülüktür?

diyelim ki almanlar ırk ve dil açısından, fransızlar ferdi hürriyetin teşekkülü açısından, italyanlar coğrafi ve tarihi mecburiyet açısından bölücülük yapıyorlar. ne yapsınlar mesela italyanlar? gel arkadaş ben coğrafyamı milliyetçilik yapıp bölmeyeceğim ortak kullanalım mı desinler?

biz milleti en genel ifade ile "dili dilimden, dini dinimden" şekliyle tanımlarız. hiç kusura bakma sinyor, bu konularda bölücülük yaparım.

hem biliyor musunuz, bu memlekette en azılı kafatasçı diye ilan ettiğiniz atsız zamanında neler yazmış :

"Şuuraltında veya duygularının gizli yönünde başka biri ırkın şuur ve özleyişini taşımayan kimselerdir.

Türkçülere yedi, hatta yirmi kuşak ilerisine kadar soy kütüğü arayan kimseler diye iftira ediliyor. Tatbik kaabiliyeti ve araştırma imkânı olmayan bu safsatalar ancak moskofçuların ve başka düşmanların uydurmasından ibarettir. Her zaman verdiğimiz örnekleri yine tekrarlayalım: En büyük Türkler' den biri olan Yıldırım Bayazıd'ın anası Türk değildir. Hangi Türkçü onu Türklük kadrosundan çıkarmıştır veya çıkarabilir? istiklâl Marşı şairi Mehmet Akif' in babası Arnavut, ülküsü de Türkçülüğe aykırı olan ümmetçilik olduğu halde hangi Türkçü Mehmed Akif için Türk değildir demiştir?

Mesele Yıldırım Bayazıd veya Mehmed Akif kadar Türk olabilmektedir. Bir millette millî ruh yükseklerde olduğu zaman onların arasına karışan yabancıların hiçbir tesiri olmaz. Millî ruh, herhangi bir yabancılığı eritir. Fakat millî ruh arıklayınca, yabancılara karşı hayranlık başlayınca her şey allak-bullak olur. Milliyet inkâr edilir. insanlıkla hiçbir ilgisi olmayan çıkarcılar insaniyetçi kesiliverir. Her türlü konfor ve rahat içinde yaşayan milyoner çocukları, bu konfor ve rahatın zerresini bile feda edemeyecek oldukları halde komünist olur. Komünizm uygulanırsa ne o yiyeceği, ne o evi, rahatı, parayı, arabayı bulamayacağını, işçi haline geleceğini düşünemeyecek kadar ahmaklaşır." (Hüseyin Nihal Atsız, türk halkı değil türk milletiyiz, ötüken 61. sayı, ocak 1969)

unutmadan şunu da bil mösyö:

bu millet en kuvvetli olduğu zamanlarda yunus'u mevlana'yı, şeyh galip'i hediye etti insanlık alemine. ne hitler'i, ne stalin'i, ne de mussolini'yi...