bugün

baş örtüsünü çene altından bağlamak istememek

tektipleştirmeye hayır diyen güruhun isteğidir veya istemediğidir.

bu insanlar "biz türban değil kara çarşaf takıyoruz ve çene altı formülü dedikleri şey, benim saçımı göstermiyor ama daha mahrem yerlerim var, mazallah dudaklarımı gören bir erkek olur da gece beni düşünerek boşalır, o değil ben günaha girerim" düşüncesinden hareketle karşı çıkmaktadır çene altı formülüne.

aynı düşünceyle dudağını kapatan insanlar vardır zaten, sonrası ise burnun kapatılmasıdır, "ben dünyanın en güzel ve seksi burnuna sahibim, ya burnumu düşünen bir erkek olursa ve burnum yüzünden tahrik olursa ve ben günaha girersem" düşüncesiyle çene altı formülüne karşı çıkmaktadır.

daha da sonrasında ise göz vardır, "ya bir erkek benim o sürmeli ve üstündeki kaşlarımı aldığı gözlerimi görür de baa göz kırparsa, gözlerime aşık olur, allah aşkını unutur, geceleri benim hayalümle tutşur yanar ve bazı geceler boşalmış olarak uyanırsa, nasıl da günaha girerim, cehennemde yanarım mazallah" diye göz kapatılmalıdır ve çene altı formülüne karşı çıkılmalıdır.

bre allahın aklını esirgediği kulları, size bu kadar yan gözle bakacak erkek varsa bu onların günaha girmesi değil midir, bu onların zaafiyeti değil midir, onlar zayıf, onlar size bakıyor, allahı unutuyor diye siz niye günaha giriyorsunuz. erkek kolaya kaçmış, ben günaha girmeyeyim ama elimde değil bakıyorum işte düşüncesinden, sizi kapatmış, siz de bugün erkeğin sizi kısıtlamasını hak özgürlük diye daha neremi kapatabilirim diye yırtınıyorsunuz.

biliyor musunuz ki afganistandaki burkanın nedeni, kara çarşafın (ki orada türban bile yok zaten) kadının kafatası şeklini belli ettiği için günaha girmeleri düşüncesi olduğunu... hiç yobazlığın bu kadarı demeyin, kafatasının şekli belli diye tahrik olan bir erkek ile saçları görünüyor diye, vücut hatları belli diye (ki türban takanların vücut hatları ile başı açıklar arasında görünürlürlük açısından hiçbir fark yok) tahrik olan erkek arasında hiçbir fark yoktur.

erkek tahrik olmasın da ben günaha girmeyeyim düşüncesinin de, özgürlükle hiçbir ilgisi yoktur. ha diyorsanız ne alakası var, bari türban değil de kara çarşafın gerekçesini iyice bir öğrenin...