bugün

sıfır var mıdır yok mudur

önemli olan var olup olmaması değil, sizin onu ne olarak tanımladığınızdır. bu, bütün kelimeler için geçerlidir. sandalyeden tut tanrıya, uçan spagetti canavarından tut kediye kadar. adamın teki bir robot yapar adını uçan spagetti canavarı koyar.
insanların idealarında görüntülenen şeyle imitasyonların hangisi bir ki?

o spagetti canavarı 500 yıl boyunca o robot olarak imgelendikten sonra kimse kalkıpta "aslında en baştaki idea tanrının yarattığı canavardı" demez (bu bizzat kayıt altına alınmadığı sürece).

sıfırı, popüler matematikte kullanıldığı gibi kullandığınız sürece onu şuana kadar tanımlandığı gibi tanımlıyorsunuz demektir.. sevgi var mıdır sorusu ile, üç var mıdır, beş var mıdır sorusu sıfır var mıdır sorusu ile birebir aynıdır.

tıpkı plüton gibi, yarın matematikte sıfıra başka bir tanım getirildiğinde, matematiğin kurallarının baştan yazılması gibi bir durum oluşması söz konusu olursa, tanım ve dolayısıyla imitasyonun kullanılış şekli de değişecektir. oysa bu yeni tanım, sıfırın daha önceden var olduğu/olmadığını etkilemez. şuan mars'ta su varsa, vardır, senin onu bulana kadar olmadığını iddia etmen daha önceden varolduğu gerçeğini değiştirmez. sadece "yok" tanımı yapmışsındır. işte bilim bu mantıkla ilerler zaten, bildiği kadarıyla kesin tanımlama yapar.