bugün

msn ortaminda terore tepki

bir kısmı büyük bir yanılgıya kurban giden gençliğin gösterdiği tepki.

çünkü tepkisini sanal ortamdan gösterenlerin ikiye ayrıldığını hepimiz biliyoruz. birinci kısım sadece sanal dünyalarda vakit geçirir ve her türlü provokatif eylemde gaza gelerek duruma karşı tepkisini yine dünyası kadar sanal bir şekilde koyar. bundan kastı da hepimiz biliyoruz. isim sonlarına tc eklemeler, avatarlarda uçuşan bayrak ve mustafa kemal atatürk resimleri, forward mailler ve benzerleri falan fistan.

ikinci kısmı oluşturan insanlar ise gerçek hayatta zaten varolan tepkilerini de sanal dünyaya taşırlar. üzerine düşen şeyleri günlük hayatta da yerine getirirler ve hiç olmazsa en azından bir yürüyüşe katılır, sorunlar hakkında hükümete e-posta atar, yeri geldiğine bakanlıkları öven mesajlar, yeri geldiğinde de onu eleştiren mesajlar yazarlar bizzat bahsi geçen mercilere.

bu tür kişilere akşam eve girdiğinde sanal bir ortamda yazı ya başka türlü yollarla tepki gösterme eylemi de çok görülmemelidir zaten.

sanırım burada anlatılmak istenen asıl şey "tepkinin sadece sanal olarak" kalmasıdır. yoksa kalkıp örnek verdiğim türden duyarlı insanları da içine alacak bir genelleme değildir. böyle inanıyorum öhöm.