bugün

sözlük yazarlarının anıları

Bir Yaz günü, tatil köyündeyiz o sıralar. Denizde yüz, azıcık havuzda yüz, her gece sahilde gitar çalanlar, voleybol maçları derken hep aynı şeyler işte sıkıldıK biz arkadaşımla. Dedim ki "arabayı alalım, açılalım biraz belki kafe mafe güzel bir yer buluruz.", "aynen yaaa bi bakalım Bu akşam." dedi.

Şimdi tatil köyü öyle bir yer ki, oradan şehrin kendi çarşımsı merkezimsi yerine gitmek için dümdüz bir araba yolu var. SoNra işte çarşısıydı kebapçısıydı klasik turist yeri her yer restoran falan. merkezden devam ettiğinde de ormanlık Varmış bi bok yokmuş bunu sonra öğrenecektik.

Akşam oldU hazırlandık çıktık tatil köyünden. Merkezi de geçtik ormanlık yere geldik. Şimdi saat 11.30 Mu 00.00 mi ne öyle bi gece yarısı. Orman zifiri karanlık. Yusuf yusuf seslerim duyulmasın diye müzik açmışım eşlik falan ediyorum ama bir "nerden geldik buraya aq" pişmanlığı var, yok değil.

Arkadaşım da sürdükçe umudunu yitiriyor, yol yılan gibi bir sağa kıvrılıyor bir sola ama sonu gelmiyor. Aklımı okur gibi,

- Sarah niye geldik buraya ya. Dedi.
+ tamam az daha git de döneriz ilerden dedim.

Sonra yolda gidiyoruz gayet normal. Hayal görmüyorum. Zaten yusuf yusuftan gözlerim faltaşı gibi açık. ormandan, benim olduğum taraftaki ağaçlıklardan "bembeyaz" bir insan silüeti fırladı. BakıN yemin ediyorum o kadar net gördüm ki yüzünü bile neredeyse seçebildim. Ağaçlıklardan büyükce bir adım yola doğru fırladı, arabanın farından da zaten o karanlıkta bembeyaz parlak parlak aq görmemek imkansız. Yola fırladı ve saliselik bir an durup aynı adımla geri ormana girdi. Ben ilk önce çarpacağız sandığım için gördüğüm an "ali!" diye bağırıp ali'nin koluna vurdum.

O da refleksle fren yaptı.

- Yürü yürü! Dedim. Devam ettik ama ben bağırıyorum o sessizce "o neydi lan? Neydi lan o?" Diyor.

Sonra ilErde yine ödümüz koparak döndük ve son hız merkeze döndük. Yemin ederim o salak çarşıyı gördüğüm için bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi, insanlar falan vardı daha ne isteyebilirdim ki. Sonra bir yere oturunca da ağladım, insan sonradan idrak ediyor. Korkunç aq.
güncel Önemli Başlıklar