bugün

tanrı nın varlığına ve dine dair sorular

kendi sormuş, kendi cevaplamış, kendi çalmış, kendi oynamış kişi düşüncesidir.
her şeyi allaha bağlamak adına matematiği, fiziği, psikolojiyi tanrı yalanı kalıbına uydurma çabasıdır.
anlatırım ama uzun sürer, anlatırım ama anlamazsınız, anlatırım ama malsınız diye diye bir nevi "fazla kurcalama çok karışık ne dersem kafa salla"ya getirilmiş "küsuratlı atayım ki gerçek gibi dursun" yazısıdır.

hadi bende teorilerini küsuratlı çürüteyim.
1- dünya 1 saniye dursa insanları içine çekmez dünyanın yerçekimi olmayacağı için insanlar ay, güneş yada başka gezegenlerin çekimine doğru uzaya dağılır.
2- ışık hızı saniyede 300 bin km dir.ışık hızına çıkan bir nesne diye birşey olamaz ışık hızına ulaşan bir kütle enerjiye dönüşür saydam nesnelerin içinden geçebilir yani tek parça formunda kalamaz.ışık hızında zaman durmaz yavaş ilerler.
3- zamandaki kırıklar olayı sadece bir teoridir. zaman bir çizgide akarken kırılma olacak ve iki farklı 3,4,5 farklı şekilde gider teorisidir uçuk bir fantezidir. zaman içinde ne olması gerekirse o olur.
4- öğretmenler sınav yapar, devlet sınav yapar anlarımda tanrı neden sınav yapar anlamam.yoksa cennetede kpss ile mi alıyorlar.tüm evreni yaratan bir tanrı evrende atom parçacığı kadar yer kaplamayan bir insanı neden sınar anlaşılabilir bir şey mi?
5-bu kadar bilimsel şeyler yazmış adamdaki zihniyete bak:
-asker sınavı kaybetmiş öldürmüş - yani sadece bir sınav kaybetmiş diğer sınavlarda başarılar,
-kadın sınanmış çocuğunu namusunu ve canını kaybetmiş ama sınavı kazanmış- takdirname almaya hak kazanmış
-çocuk zaten cennete gitmiş -üzülecek ne var canım.
( afedersin ama mantığına ve vicdanına sokayım).
6-hristiyan arkadaşını müslüman olduğuna inandırmış. peki hristiyan arkadaşı dememiş mi madem her allaha inanan müslüman o zaman müslümanlar hala neden inananları kesmeye devam ediyor?
7-daha çok anlatırım ama 40-50 sayfa tutacağı için kısa kesiyorum.
son olarak bir tek soru soracağım:
kuran da diyor ki; biz koca evrende sadece dünyada yaşamı kıldık.
kusura bakmayın ama sadece dünyada yaşam olacaksa koca evreni neden yarattın? trilyonlarca boş gezegen yaratmanın mantığı nedir?
stephan hawking i örnek gösteren arkadaşım;
aynı stephan hawking evrende yalnız olmamız mümkün değildir diyor. yani kuran a şirk koşuyor.
bu uçsuz bucaksız evrende başka galaksilerde başka gezegenlerde yaşam yoktur demek salaklıktır. vardır demekte kuranı yalanlamaktır.
gelde çık işin içinden.