bugün

öss kaldırılsın diye feryat eden bilinçsizler

iddia edildiği üzere bilinçsiz olmayan, sistem tarafından başlarına örülen çorabı görebilmiş gençler olarak başlığı açan yazar arkadaş gibi bu tip ehlilleştirilmiş ve kabullendirilmiş zihniyetlerin işte bu sınavın yapılmasının asıl sebebi olduğunu kavramışlardır.

öss kaldırılsın demek sizin anlayacağınız ve görebildiğiniz alan seviyesinde* gözüktüğü üzere "bu sınav kaldırılsın yerine daha değişik bir şey yapılsın" veya "üç saat olur mu canım, beş saat olsun" gibi bir feryat değildir.

insanlarımızı sözde gereken sistem kanunlarına göre, toplum içinde güçsüz bir konuma getirme, eline yeteneklerinden çok daha farklı yani başarılı olamayacağı işler verme, toplumun büyük bir kısmını iyice alt tabaka haline getirerek sözde toplumun tepesindeki birkaç tane hazır yiyici burjuvaya hizmet ettirme ve test kitapları ile kafasını bozup başka bir şey düşünmesine engel olma görevi gören bu koskocaman silahın amacını eğer o hayatta size çok yardımcı olacak olan güzide test kitaplarınızdan kafanızı kaldırıp bir görebilseniz, belki o zaman bu ülkede gerçekten bir şeyler olabilir. gençlik bu şekilde uyuduğu ve uyutulduğu sürece bildiğiniz bütün dertleriniz daha da artarak çözümsüz kalacaktır.

sistem maduru olmaktan gurur duyuyorsanız insanlığınızdan utanın, bize de bu konularla hiç gelmeyin...*