bugün

doktorları sevmeme nedenleri

Aslında sadece doktor değil sağlık çalışanlarınıda kapsayacak nedenlerdir.

Eski kız arkadaşım radyoloji teknikeriydi. Bir gün nöbetine çağırdı gittim ve orada onun insanlara davranışını görünce çok yanlış bir insanla birlikte olduğumu farkettim. Acile 7-8 yaşlarında bir çocuk gelmişti düşmüş ayağında sıkıntı vardı ve çok ağlıyordu bende şebeklik yapıp çocuğu eğlendirmeye çalışıyordum, korkmuş çocuğa daha çok bağırıp daha çok korkuttu. "Sebebi neydi ki" diyemedim ya la. Gelen her hastaya istisnasız bok gibi davrandı hem kendi hem arkadaşları. Bunların oradaki her bekar doktor her bekar hemşire, teknisyen tekniker allah ne verdiyse yazıyordu leş bir ortam vardı.

Ev arkadaşım bir hastanede acil veznesinde calışıyordu. 24 saat çalışıp 72 saat izinliydi. Arasıra yanına gittiğimizde o leş ortamı gördükten sonra hastane ortamında karımı bacımı anamı yalnız bırakmam arkadaş. Kova yapan hemşire hastabakıcı memur görmüştüm aq. Kimin eli kimin bilmem neresinde belli değildi lan. Hani marjinal bizdik diye koşarak uzaklaştım.

Doktor konusuna gelince, yıllar önce kuzenimde bir rahatsızlık peydah oldu. Önce hafif topallamaya başladı bi kaç gün sonra dili uyuşmaya ve konuşma bozukluğu bi kaç gün sonrada görme kaybı. Apar topar okmeydanı eğitim araştırmaya sevk edildik gün geçtikçe daha kötü oluyordu artık hiç yürüyemiyo ve konuşamıyordu dönüşümlü olarak refakatçı kalıyorduk. O gün kardeşi refakatçıydı kuzen fenalaşmış kardeşi nöbetçi doktorun kapısına gidiyor kapı kilitli içerde tv sesi. Bu sesleniyor doktorda tamam gelirim diyor, 10 dakika sonra tekrar gidiyor yine aynı 10 dakika sonra tekrar. 4. gidişte kuzen kapıyı kırıp doktoru çıkarıyor. Çünkü abisinin burnundan ve kulağından kan geliyor.

Eminim bir çoğumuz bu ve buna benzer olaylar yaşamışızdır veya yaşayan tanıdıklarımız vardır. Bu sevilmeme boşuna değil. Yalnız şu şikayet hattı etkili oldu biraz olsun çekidüzen verdiler kendilerine.

Not: işini özveriyle yapan, tüm yoğunluk, uzun nöbetlere rağmen önce insan olan ve önce insan diyen tüm sağlık çalışanlarını ayrı tutarım onların sayesinde bu sistem ayakta duruyor sağolsunlar varolsunlar.