bugün

rehberi kuran olanın hedefi turan değil kabe olur

1969 öncesinde türkçü geçinen ümmetçilerin, düzen partileri ile kapitalist sistemde baş edemedikleri için türkçülere ettiği veryansın.

rehberi kuran olanın hedefi ikiz kuleler olur, halep olur, arappınar olur, talkan-curcan olur, bu çok açık. tecrübelerle de sabit. ama muhafazakar-türkçülerin bir doğru tespiti var: bütün milliyetçiler dini sahiplenir, din, kültürün bir parçasıdır. doğru, bugün türklerin arap adetleri ile yaşamasının sebebi arap adetlerini islam zannetmeleri. kuran'ı rehber edinmek, birebir kuran'ı uygulamak değildir, o zaman "allah ne kadar süper lan" diyen şeriatçilerden farkları kalmaz.

siyasi olarak baktığımızda, marksistlerin "kutsal kitabı" das kapital'den bunca marksist akım çıkıyorsa, hristiyanların kutsal kitabı incil'den bu kadar mezhep ve cemaat çıkıyorsa, müslümanların kutsal kitabı kuran'ı temel alan bu kadar mezhep, cemaat, akım..vs. varsa, turancıların da çoğunluğu müslüman olan türk toplulukları ile din kartını kullanmaları doğaldır.

fakat, yine de unutmamak lazım, din her ne kadar kültürel bir bağ olsa da, aynı zamanda hizipleşmeye de neden olan ciddi bir engeldir, bunu sünniler ve aleviler çok iyi bilirler, allah-muhammed-ali'de birleşmek varken asırlardır çatışmanın devam etmesinin bir sebebi olsa gerek.