bugün

26 ekim 2014 neşe alten ziyareti

itüsözlük ten beytepedenulasimnezor nickli yazarın kendisi hakkında yazdıkları şu şekildedir,

sene 1993 ben 3 yaşındaymışım ve babam bismil ilçe jandarmada komando olarak görev yapıyor. her gece ayrı bir ölüm korkusu yaşayan rütbeliler dışarda ve asker eşleri lojmanlarda bir sonraki tayin dönemini ölüm korkusuyla beklenen zamanlarmış. 26.10.1993 tarihide o günlerdenmiş. bir baskında şehit edilmiştir ve babamın anlattığını aktarıyorum: parasını yastığının altına saklamış, babası da onunla berabermiş çünkü okula ve çevreye alışsın diye.

ilk maaşını bile alamamış devletin sınırları içerisindeki her yerde görev yaparım diye gitmiş ve ne yazık ki şehit edilmiştir.

o gece yeni evli karı-koca bir çift daha şehit edilmiş ve 6 aylık kızlarına zarar vermemişler. o kızı hemen ilçe karakoluna getirmişler. kardeşimde daha bez ve mama döneminde olduğundan ihtiyaçlarını karşılamışız.

yıllar sonra kütahya'ya gittiğimizde de orada sınıf öğretmenliği yapan bir öğretmenle babam yakın arkadaştı. bir gün yine askerlik döneminden bahsediyordu babam ve bismilden konu açılmıştı. bu olaylardan bahsederken kadının adını söyleyince hiç unutmam adamın gözlerinden yaşlar döküldü. sınıf arkadaşı olduğunu söylemişti.