bugün

usturayla tıraş olmak

tıraş olmanın en iyi yoludur. karl marx gibi sakalınız olsa tek seferde keser. sadece suya tutmakla da temizlenir. ayrıca kendine has bir zevki vardır.

iki çeşit ustura vardır: jiletli ve çelik ustura. çelik ustura daha profesyonel işidir. başlangıçta jiletli ustura şiddetle önerilir. bildiğimiz jileti ortadan ikiye kırarsınız, yan kısımlarındaki kulakçıkları da kırarsınız ve usturaya yerleştirirsiniz.

diğerlerine göre alışma süreci zordur fakat inceliklerini bilirseniz acemi kesiği bile olmadan alışabilirsiniz. öncelikle yavaş ve nazik davranmalısınız. bastırırsanız keser atar alimallah. en zoru çene kısmını tıraş etmektir. alışma safhasında sadece yanakları usturayla tıraş edip diğer kısımları kendi kullandığınız yöntemle tıraş etmeniz sağınızı solunuzu doğramamanız için faydalı olacaktır. tıraş sırasında ustura bir yerde tıkanırsa ters giden bir şeyler vardır, geri çekin. alışmaya başladıktan sonra bıyık bölgesi üstünde çalışın. sonrasında eliniz alıştıkça sırasıyla boyun ve çene bölgelerine geçin. en zoru çene bölgesidir. ufak tefek kesikler olur arada, yılmayın.

hayırlı tıraşlar.