bugün

yazarların alkolle tanışma anları

hiç unutmuyorum sözlük. yıl 95. 6 yaşındayım. ablamın düğünü var. kırsaldayız. gündüz yemek faslı, akşam çalgı çengi. masalar kurulmuş. ama ne kurulma. kavurmasından tut, karpuzundan çerezine. bira mı ararsın, rakı mı votka mı? istemediğiniz kadar. tabi peder pamuk ağası. yakışmaz, laf ettirmez arkasından içki vermedi diye. her neyse, herkes kendi yaş grubuna göre gruplaşmış, saz söz mü dersin, muhabbet mi dersin. ortam on numara.

neyse biz tabi çocuğuz. neyin ne olduğunu bilmiyoruz ki. tek bildiğim ablam evleniyo. lakin evlilik ne, nereye gidecek, neler oluyo bilemiyorum. tek bildiğimiz oyun. neyse derken babamın piç bi arkadaşı vardı, hem de komşu. iki ev var aramızda. bir içki içer ki sorma. sanki sünger gibi amk. tabi bu kadar içmenin ceremesini sağlığıyla ödedi. önce siroz, ardından kalp ameliyatı. bide üstüne üstlük, viagra. kalk sen pamukkale de bi otelde karının üstünde öl. karı tabi korkuyo ilk başta, kaçarken yakalanıyo. kıvırmaya çalışırken, bi de yakalayanlar sik.... neyse konu dağılmasın. işte babamın bu piç arkadaşı, çağırdı beni yanına, aldı kucağına, bi yandan muhabbet ediyorlar, bi yandan bana bişeyler yediriyor derken, tavuk istedim vermedi ibne. bardağı uzattı, süt içersen veririm dedi. tabi bilmiyoruz ki ne olduğunu, süt niyetine yarım bardak rakıyı kaktırdık gitti. ama öyle bir acı ki, "bu nasıl süt amk, gidip direkt inekten içsem böyle olmaz" diye düşünürken, tavuğu tepti ağzıma. tabi hemen mükafatı aldık ya, sustuk amk. neyse aradan 5-10 dk geçti geçmedi, bi daha sordu içecen mi diye, ilk "hayır acı o" dedim ama aklıma tavuk gelince hemen kabul ettim. ikinci yarım bardağı da yuvarladım derken, gözümü açtığımda ertesi gün evden gelin çıkarma merasimi vardı.

sonra sonra anladım içtiğim neymiş, neden içirmişler. peder düğün sahibi tabi. içse yakışık almayacak. gelen giden var. beni yerine vekil tayin etmiş. tabi bunun piç arkadaşı da beni sevme bahanesiyle, yutturdu rakıyı, yedirdi tavuğu. şimdi öldü gitti o piç amca. iyi adamdı vesselam. lakin iyiydi iyi olmasına da, 6 yaşında ağzımdan içkiyi soktu ya, taaa amına koyayım efenim afedersiniz.. şimdi her kadehte seni saygıyla anıyorum babamım piç arkadaşı amca, en kalbi hislerimle, ruhuna fatiha...