bugün

cumhurbaşkanı adayı olan başbakan istifa eder mi

akp nin hukukçu milletvekilleri istifa etmesine gerek olmadığı yönünde görüş bildiriyor. ysk da istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. chp ise başbakan ın istifa etmesi gerektiğini, diğer adaylarla eşit şartlarda seçim kampanyasını sürdürmesi gerektiğini savunuyor. hatta kemal kılıçdaroğlu dün bir açıklamasında istifa ederse ekmel bey kesin kazanır gibi şeyler söyledi. yani başbakan ın istifa etmeyeceğini biliyor. istifa ederse kazanamaz kazanabilmesi için istifa etmemesi gerekir gibi şeyleri ima ediyor. kemal beyin her zamanki tarzı işte*.

sorunun çözümü başbakanlığın kamu görevi olup olmamasıyla alakalı. eğer kamu göreviyse istifa etmesi gerekiyor kanuna göre. ama kamu görevi değil dersek o zaman istifa etmemeli.

benim kanaatim istifa etmesi gerektiği yönünde. nitekim hem seçim sürecinde devletin imkanlarını kullanmaması hem diğer adaylarla eşit şartlarda yarışması eğer seçimi kazanırsa istifa etseydi kazanamazdı gibi bir algı oluşmasına fırsat vermemesi için istifa etmeli.

chp için de üzülmüyor değilim tüm umutlarını başbakan ın istifasına bağlamış durumda. chp nin durumunu özetlemesi açısından bu görsel faydalı olacaktır.
görsel

edit: eksileyenler başbakanın istifa etmemesi gerektiğini savunan akp liler sanırım. ulan akp liler kurtulamadık sizden.