bugün

din kültürü ve ahlak bilgisi

adana kentinde yaşayan hıristiyan bir yakınımızın kızını, öğretmeninin "bütün hıristiyanlar cehenneme gidecek!" genelkabulünü dile getirmesi nedeniyle ağlatmış ders.
bayat ve yıllanmış bir hikaye gibi duruyor olabilir, lakin benzeri vaka çok.
düşünsene, çocuğun yaşı 10-12, sen ona temel din eğitimi yerine, onlar kötü bunlar iyi kafasını, ayrımcılığı aşılıyorsun. hele ki, senin inancını taşımadığı halde, ona zorla bu dini empoze ederek. o yaşlarda ailesinin dinine dair bu söylemi duyan çocuğun ilerki yaşlarında kafasında "acaba?"ların dolaşması olası. zaten adına din bilgisi denen bu derste, hıristiyanlık dini bir paragrafla geçiştirilir. hoş, amacı sünni islam propagandası yapmak olan müfredattan fazlasını beklemek de şebeklik olur ya.

çocukluğumdan bu yana, salih suruç'un peygamberin hayatını 2 ciltte anlattığı kitabının zorla okutturulması ve okuduğuma dair yemin ettirilmesi dışında, din kültürü dersi denince aklıma bir de gusül gelir. her sınavda sorarlardı ve değeri 50 puan olurdu.
ee, onlar oku derse okuyacan, inan derse inanıcan ağa. sana sormazlar, sesini kesip dayatılanı benimseyeceksin o kadarrr. senin için neyin iyi olduğuna karar verenleri sorgulayan, imansız hıyartolardan olmaman için lazım bu.
yapmazsan, alacağın tepkiyi ve izolasyonu sen düşün artıkın. sonra ardından laik mini etekli falan derler alimallah. cık cık.

tabii, bu arpayı herkes yemiyor. bazılarında ters tepebiliyor. ellerinle islam'a nefretle dolu frankensteinlar yaratıyorsun, yaratma. sonra; "ateistler neden islamlar uğraşıyorlar kiii?" deyü zırlama diye şeediyorum yani.
güncel Önemli Başlıklar