bugün

tsk nin yurt savunmasinda disa bagimliligi

trajik bir gerçektir. maalesef kısa vadede yapılabilecek bir şey de yoktur üstelik. helikopter alıyorsun adam diyor ki benim yaptığım yazılımı kullanacaksın, sonra kritik bir anda ilginç bir şekilde paşanın uçtuğu helikopter nedensiz yere düşüyor. allah allah.

türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okumuş adamları en üretken çağlarında askere alıp sınır karakolunda nöbet tutturursan, sınır karakoluna göndermediklerini de angarya işlerde ucuz işgücü olarak kullanırsan dışa bağımlı olmak zorundasın zaten. adam microsoft'ta çalışacak kadar sağlam bir eğitime sahip, kafa zehir gibi ama tunceli'de nöbet bekliyor, ankara'da evrak dolduruyor, istanbul'da binbaşının telefon faturasını yatırıyor, kolay değil tabii.

buradan ekonomimiz de dışa bağlı, politikalarımız da dışa bağlı diyerek yırtmaya çalışmak en hafif tabirle aymazlıktır. ama tabii su gibi askeri harcamaların olduğu ve bunları tartışmanın vatan hainliği olacağı ülkelerde bunlar normal şeyler. amerika'dan aldığın silahla amerika'ya dayılanmaya benzemiyor tabii, dakikada tsk düşmanı oluruz alimallah, türkiye'de böyle çünkü.

bir avrupa ülkesinde toplam 7-8 milyon dolarlık bir askeri harcama dahi tepkiyle karşılanıp buraya harcanacak para eğitime harcansın deniliyor ve üstelik de bu ülkedeki kişi başına düşen gelir türkiye'nin 5-6 katı ise durup düşünmek gerekiyor. bizim buralarda her türk asker doğuyor hala.