bugün

eşcinsellik hastalıktır

eşcinsellik tam olarak ne hastalıktır, ne de seçimdir. insanlar homoseksüel veya heteroseksüel olacaklarını seçmezler; o yöne meyleder ve güdülenirler. gerçek şu ki cinsel yönelim denen şey; genetik kökenler ile aile içi ahvalin bir karışımıyla ortaya çıkar. tek yumurta ikizlerinin eşcinsel olma eğilimleri yarı yarıyadır. bunların genetik yapıları aynı biliyorsunuz. burada genetiğin etkisini görsek de şunu sormamız lazım: peki, neden geri kalan yarısı eşcinsel değil?

bu da genetiğin sadece bir meyil yaratacağını gösteriyor bize. yani biraz da kişinin yaşadığı ortam, önceki tecrübeleri, psikolojik durumu ile de alakalı bir şey bu. ayrıca eşcinselliğin tamamen biyolojik olduğu iddiaları birçok bilim adamı tarafından tenkit edilmiştir.

tabii tek yumurta ikizlerinin yarısının eşcinsel olmasını, bu ikizlere genelde tek kişi gibi muamele edilmesine (aynı kıyafetlerin giydirilmesi, kafiyeli isimler verilmesi, aynı tip saç kesimi yapılması vs) de bağlayanlar olmuştur.

eşcinselliğin kökenini hala çözebilmiş değiliz. ama doğaya aykırı olduğu kesin. erkekler kadınlar için, kadınlar da erkekler için var. açıkçası, eşcinsel eğilimlerin kimi zaman sönümlemesi de, sanki işin içinde biraz da tercih olduğu izlenimini oluşturmuyor değil.