bugün

eşcinsellik hastalıktır

yanlış olan önerme. doğada*450+ türde bulunan bir tür cinsel tercih durumu. cinsel tercih derken bu tercih kişiye ait değildir. yani eşcinsel,transeksüel ya da biseksüel olan birey bunu kendisi seçemez. cinselliği de aynı heteroseksüeller gibi spontane şekilde keşfeder. bu konuyu hastalık olarak görenler az değillerdir malesef ama bunun çözümü çok zor değil. biraz biyoloji okumak yeterli.

biyoloji okumaya üşenenler için özet: bildiğim kadarıyla erkekler arasında eşcinsellik en çok anne karnındayken başlıyor. genel olarak kendisinden yaşça büyük olan erkek kardeşleri varsa bu bireyin eşcinsel doğma olasılığı artıyor. daha önce birden çok erkek doğum yapan plasenta erkeksi hormanlar yerine kadınsı hormonlar yükleyebiliyor bireye. bu durum bir hastalıktan çok evrimsel bir kalıntı gibi nüksediyor.

bu durumu hastalık kabul edecek olursak. vücudumuzdaki gereksiz kıllanma, 20lik dişler, apandist vb. olayları felaket olarak adlandırmalıyız.

eğer bunu tedavi edilebileceğini söyleyen varsa tersini de yapabilmeli. çünkü bildiğimiz üzere hastalıktan kurtulan birini hasta etmek de aynı şekilde olmalıdır. bu etki-tepki kanunuyla sabittir. ve ben doğuştan bir heteroseksüel olarak seve seve gönüllü olurum.

(bkz: tek ihtiyacımız olan şey empati)
güncel Önemli Başlıklar