bugün

türkiye de bayan yanı yolculuğun yasak olması

şehirlerarası yolculuklarda herkesin bilet alırken yanındaki koltuğu da satın alarak çözüleceğine inandığım sorundur. ya da durumdur, her neyse işte. yani yan koltuğu da al işte rahat rahat git. sende bok gibi para yoksa zaten neden dışarıda insanım diye dolaşıp bir de utanmadan otobüse biniyorsun?

veya şu rahat dedikleri 2+1 koltuklu otobüslerde de bu sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum. ki zaten mesela ben, yanımdakinin yanımda olmasını istemiyorum. şaka bir yana bunun kadını erkeği yok. öküz, her yerde, her cinsiyette öküzdür arkadaş. yanımda oturan kadınla molada yerime geçebilmek için tartışmışlığım var. hadi lafı geçti anlatayım:

ben cam kenarındayım, yanımda da bir bayan. mola verdi otobüs, baktım bayan inmeyecek, oturuyor. kalktım, geçebilir miyim dedim... normalde yerinden kalkıp geçmeme müsade etmesi gerekirken bu bayan -bayan demeye utanıyorum- yan tarafına döndü, kıçını kaldırmak zor geldi çünkü. ben oradaki azıcık boşluktan zar zor, oram buram buna sürtünerek geçtim. sinir oldum tabi. eh dedim sen mola dönüşü görürsün, içimden. mola bitti tekrar bindim, yerime geçeceğim... geldim, bu kadın yine aynı pozisyonda durdu. diktim gözlerine gözlerimi, kalkabilir misiniz? dedim. kadın bunu beklemiyordu. buradan geçemiyor musunuz? diye terslendi. daha da sinir oldum. lütfen kalkar mısınız? dedim. hiç istifini bozmadı, kalkmak zorunda mıyım? dedi. neden kalkmıyorsunuz, peki ben kucağınızdan atlamak zorunda mıyım? dedim. kadın inatla kalkmıyor... sabrım taşıyor... çantam ağır, kalkamıyorum dedi. geçerken bacaklarınıza sürtünmem hoşunuza gidiyor o zaman! dedim herkesin duyacağı bir sesle. kadın kalakaldı. otobüsteki herkes bize bakıyordu. geçip oturdum yerime.

kadına resmen gizli eşcinsel hatta sapık muamelesi yapmıştım. pisman da değilim.

araç hareket ettikten 5 dk sonra kadın boş bir koltuk bulup oraya geçti, ben de rahat rahat yolculuk ettim.