bugün

pkk nın akp yi tehdit etmesi

pkk nın akp açılıma devam etmez ise ellerindeki belgeleri ifşa edeceklerini ve seçimlerin yaklaştığını belirterek (aba altından sopa göstererek) akp yi tehdit etmesidir. (demek ki pazarlık metinlerinde halkın genelinin beğenmeyeceği maddeler var!)

---- alıntı -------
PKK dan AKP yle birlikte yürütülen açılım süreciyle ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

PKK nın üst düzey yöneticilerinden Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal, AKP Hükümeti ni açılım sürecini aksatmaması için sert bir şekilde uyardı.

Devletin Abdullah Öcalan la mutabakat imzaladığını aktaran Kartal, Süreç tıkanırsa bu belgeyi kamuoyuna açıklarız dedi.
Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bu tutum ile süreci provoke etmeye çalışıyor. Sanki süreç Kürtlerin eliyle bozulmaya çalışılıyor gibi gösterilmek isteniyor. Hâlbuki Önder Apo nun devlet heyetiyle yaptığı mutabakat ortada. Bunlar yazılı olarak, bizim, devletin ve BDP nin elinde var. Bu belgelerde, PKK nin atması gereken adımlar ve buna karşı da, devletin yapması gerekenler yazıyor. Kürt tarafları birinci aşamada, gereken adımları attı. Ancak Türk devleti ağırdan alıyor, oyalıyor. Süreç bozulursa, şüphesiz bu belgeleri kamuoyuyla paylaşırız. Hareketimizin yetkili organları bu konuda, ortak karar alıp ona göre hareket edecektir.

AKP nin açılıma mecbur olduğunu söyleyen Kartal, yaklaşan seçimleri hatırlattı.
AKP, demokrasi ve özgürlüklere inandığı için ya da bu sürece ikna olduğu için görüşmeler yapmıyor. Siyaseten kendini sürdürmek istediği için adım atıyor. Onun için AKP ya adım atacak ya da kaybolup gidecektir. Önümüzde bir seçim var, bu onun için bir imtihandır. Zaten bunu gördüğü için Öcalan la bu süreci başlattı.

PKK nın üst düzey yöneticisi Remzi Kartal, AKP Hükümeti Kürtlerin haklarını anayasal güvence altına almazsa, yeniden silahlı saldırılara girişeceklerini haber verdi.

---- alıntı -------
http://www.ulusalkanal.co...ati-aciklariz-h12241.html