bugün

ufuk uras

kanimca başbakan olmayı düşünen bir siyasi değildir. bu yönüyle baykal'a, doğu perinçek'e ya da muhsin yazıcıoğluna benzetilebilir. bu yüzden diğer küçük parti liderleri gibi herşeyi çok iyi planladığını düşünmüyorum. ayrıca bir gün iktidara gelirsen yanında zaten milyonlarca kişi olacaktır ve bunlar arasından mutlaka iyi birileri çıkacaktır. yani bazı şeyler zamanla oluşacaktır.

ayrıca başka bir örnek vermek istiyorum. tayyip erdoğan yada diğerleri seçimlerde enerjide şöyle, maliyede böyle yapacağızı iyice ayrıntılarına kadar söyleyemiyorlar ki. zaten söyleyemezler de. çünkü bazı şeyler bizim dışımızda da gelişir. bugün şuradan şuraya bir petrol boru hattı döşeyeceğiz diye hiçbir hükümet söz veremez. ancak iktidara geldikten sonra diğer ülkelerle yapılacak anlaşmalarla bu gerçekleşebilir. Aynı şekilde mazot 1 ytl olacak diye kimse de birşey söyleyemez normalde. yarın başka bir savaş çıkmayacağı yada venezüellada bir darbe olup olmayacağınıu kimse kestiremez. doların varili 500 dolar olursa, mazotun ham fiyatı 5 ytl olursa ne olacak. petrol çıkaran bir ülke olsak tamam istediğimiz fiyatı söyleyebiliriz.

ayrıca ufuk uras başbakan oldu diyelim. tüm işleri kendi yapacak değil ki. bakanlar atayacak. tüm işleri bakanlar da yapmayacak. bir sürü danışman olacak. danışmanlar önünüze projeler getirecek bakanlar ve ufuk uras da burada devreye girecek, ülkemiz için iyidir deyip imzalayacaklar ya da ülke çıkarlarına aykırı deyip imzalamayacaklar. Demek istediğim bazı şeyler iktidara gelince oturacaktır.

ama şöyle de olabilir, önce belediyelerde biraz antreman yaparsın, devlet nasıl işler, bütçe nasıl tutturulur bunları bir güzel öğrenirsin. sonra iktidara gelince daha hazırlıklı olursun. böyle davranan kazanıyor genelde. bu yüzden belediyecilikten gelenler normal siyasi hayatta daha başarılı oluyorlar. refah partisi bu sayade oy oranlarını inanılmaz seviyelere getirdi bu yüzden akp iktidara gelebildi. aynı sebepten chp'nin başına sarıgülün geçmesini dilerim. keşke tüm siyasi partilerin başında gerçekten iş yapabilecek dürüst ve ılımlı kişiler olsa. zaten böyle olsa siyasi kavgalar da kendiliğinden biter.
güncel Önemli Başlıklar