bugün

küçük burjuva

küçük burjuva olarak değil de orta sınıf için açıklamak gerekirse ne alt sınıfın çektiği geçim sıkıntısı ay başını getirememe korkusuyla yaşayan ne de üst sınıf gibi toplumun büyük kısmından çok ayrı bir yaşama sahiptir.

bana göre bir ülkenin geleceğini en çok bu sınıf ve orta üst olarak adlandırılan sınıf belirler. neden mi? sonuçta üst sınıftan çok farklı bir eğitim görmez mesela okula gitmek için 2 km yürümez, isterse yabancı dil öğrenebilir ve nispeten yeteneğine, başarısına bağlı olarak yükselebilir. bir diğer taraftan üst sınıf kadar toplumun geri kalanına özellikle de alt sınıfına uzak olmadığından topluma daha aşinadır yani empatiden tamamen yoksun değildir.

bir ülkenin orta sınıfının büyüklüğü önemlidir orta sınıfı küçülmeye başlayan ülkelerde ileride sorunlar baş gösterir. bu orta sınıfın küçüldüğü ülkelere abd ve türkiye'yi örnek verebiliriz orta sınıfın büyüdüğü ve muhtelemen gelecekte daha iyi durumda olacak ülkelere ise çin ve meksika'yı örnek verebiliriz.

bir ülkede orta sınıf ne kadar büyükse o ülkede eşitlik, huzur, gelişme daha fazladır.

ülkemizde ise maalesef son 10 senede orta sınıf bir hayli zarar görmüştür bilinçli bir şekilde yok edilmiştir. halkta stalin'in tavuğuna dönüşerek bu orta sınıfı yok edenlere her geçen sene daha fazla güvenmiştir.

sabredip okuyabilirseniz türkiye'deki bu durumun özetini çıkartan ekşi sözlük'ten bir entry: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29255073
güncel Önemli Başlıklar