bugün

bayan peygamber ya da filozof olmamasi

yüzyıllardır, yani sınıflı toplumlar başladığından ve ataerkil topluma geçildiğinden beri kadın ikinci plana atılmış bir varlıktır. sınıflar içinde ezilenler içindeki en ezilenler kadınlardır. bu nedenle sınıflı toplumların eseri olarak kadınlar önplana çıkamayıp. yüzyıllardır evlerine hapsedilmişler, eğitilmemiş ve yalnızca üreme araçları olarak görülmüştür.

filozofi bilgi birikimi gereken bir meslektir. bunun için yaşamı açık bir beyinle görmek ve sorgulamak gerekir. fakat sürekli önyargıların içinde yaşayyan, özgür bir aklın olmadığı ortamda insanın felsefe yapması beklenemz. daha antik çağdan beri "insan" dahi sayılmayanların felsefe yapmasını beklemek haksızlıktan öte düşüncesizliktir. kadın peygamber olayına ise hiç girmeyecem, gece gece gereksiz kişilerin hedefi olmak bana göre bir davranış değil bence.

sonuç olarak kadınların gelişmesi için sınıflı toplumlara son verilmesi. özgür aklın öne çıkartılması ve ataerkil toplum yapısından vazgeçilmesi gerekir. günümüzde kadın felsefeciler sınırlı sayıda olmasının nedeni hala feodal ataerkil zihniyetinin devam etmesidir. tabi zamanla göreceğiz ki kadın filozoflar toplumda yer almaya başlayacak ve onlarla toplumun her ferdi gibi gurur duyacağız.