bugün

elenmeden secilmeden universite hakki istemek

"bok öss"
"ağzına sıçayım öss"
"kahrol öss"
"lanet olsun öss"

nedir bu rahata alışmış her gençteki kolaydan üniversiteye girme hevesi ?

öss ye hayır, ota hayır boka hayır..

ee ne yapılacak o zaman ? her kafasına esen istediği üniversiteye girecek öyle mi ?

yani sen babanın aldığı oyuncağın 2. gün içini açıp motoruna kağıttan pervane takıp helipkopter yapabildiğin için elektrik-elektronik mühendisliği, 6 yaşından beride bilgisayar kullandığın için bilgisayar mühendisliğini hakediyorsun öyle mi ?

boş işler bunlar evlat. daha farklı aktivitelerle harcayabileceğin zamanını böyle şeylere kafa yorarak harcama. cambridge üniversitesinin yeşilliklerinde kitap okuyan genç portresi çizilmek isteniyorsa bu, öss'ye bok atarak olmaz.

"1.700.0000"

( bir milyon yedi yüz bin )

bu kadar kişinin girdiği bir sınavı bir yılda 3-4 defa yapmak kolay bir iş değildir. tek sınavla insanların kaderleriyle oynanıyor edebiyatlarına falan girmeyin. aslında öss'ye bok atanlarda biliyor, köprü altlarına "sürüden ayrıl" pankartı yapıştıran komünist çakması gençlerde biliyor bu sistemden başka bir sistemin olmadığını. dikkat ederseniz öss yi eleştirenlerin hiçbirinin elinde mantıklı bir çözüm yoktur. çözümsüzlük tandansıyla çınlayan boş kafalar, sistemi eleştirerek aslında suçun kendilerinde olmadığını vicdanlarına ispatlamaya çalışırlar. boş boş konuşup dururlar. gençliklerinin elden gitmesinin verdiği kuyruk acısıyla ve üniversiteye yerleşememenin verdiği buruklukla ağızlarında salyayla sağa sola saldırırlar. buna harcadıkları atp yi ders çalışmaya harcasalar öss deki yüzdelik dilime girmek 3 kat zorlaşır.

bonus olarak ;

(bkz: bi siktir git dedirtmekle kalmayan laflar)